4 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияБългарското училище „Никола Вапцаров” в Грац отвори филиал в Клагенфурт

Българското училище „Никола Вапцаров” в Грац отвори филиал в Клагенфурт

-- Реклама --

българско училище в Клагенфурт

Българчетата в Клагенфурт вече ще могат да изучават майчиния си език в рамките на официално признато от Министерство на образованието училище. Това съобщи за Меланж Булгарен една от инициаторките на проекта Надя Хрингова.

Идеята на родители в района на Клагенфурт среща подкрепата на Десислава Опел, директорка на българското училище „Никола Вапцаров” в Грац и на 10 ноември новото училище официално откри учебната година. На тържеството присъстваха 28 щастливи и развълнувани деца и техните родители.

„В последните години се наблюдава постоянно увеличаване на броя на българите в провинция Каринтия и това естествено доведе до откриването и на българско училище”, каза Надя Хрингова и сподели още, че наред с уроците по български език в съседното помещение ще има занимания по народни танци за деца и родители.

Заниманията ще се провеждат в неделя на Rosenbergstraße 6. Родителите  могат да получат повече информация  в затворената група на училището ТУК.

Екипът на Меланж Булгарен пожелава на всички ученици на добър час и много положителни емоции в усвояването на родния език!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации