27.8 C
Виена
сряда, 17 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияФото Меланж 3х3: Каним ви на изложба!

  Фото Меланж 3х3: Каним ви на изложба!

  -- Реклама --

  Изложбата „Австрия в моя обектив” подкрепя кампанията „Локомат за България”

  В средата на февруари тази година за първи път обявихме идеята за проекта Фото Меланж 3х3 и казахме на читателите „Вашата снимка ни е нужна!

  Осем месеца по-късно, след три тура и 235 снимки изпратени от 105 човека, вече сме готови да ви поканим на изложба. В нея са събрани 56 фотографии на наши сънародници – 26 от снимките са подбрани от професионалистите Георги Зюмбюлев (графичен дизайнер), Елена Масларова (фотограф) и Роси Недялкова (фотограф), останалите 30 са избор на читателите на блога на българите в Австрия „Меланж Булгарен”.


  Фото Меланж 3х3: 26 снимки, избрани от професионалисти, ще участват в изложбата „Австрия в моя обектив“

  Фото Меланж 3х3: Читателите на Меланж Булгарен избраха снимките за участие в изложбата в БКИ“Дом Витгенщайн“


  „Австрия в моя обектив” – различната изложба

  На 3 -ти декември  БКИ”Дом Витгенщайн” ще отвори врати за експозиция, носеща специфичен дух и послание. С този проект искахме да покажем, че българите са талантливи и креативни, имат око за красивото и любопитство и самочувствие да опознават не само за собствената си култура и история. Трите теми, които избрахме – „Едно виенско кафе, моля!”, „Всичко е музика!” и „Австрия – земя на планини, земя на реки” ни преведоха през различни аспекти от идентичността на алпийската република. Те бяха и своеобразна провокация да научим повече за страната, в която живеем и харесваме.

  Тази изложба стана възможна благодарение на всички, които се включиха в проекта, изпратиха снимки и подкрепиха идеята. Сред тях има както професионални фотографи, така и любители. Общото между тях е желанието да се вглеждат наоколо и да  запечатват детайлите, необичайните ракурси и настроения.

  „Австрия в моя обектив” в подкрепа на кампанията „Локомат за България”

  С тази изложба искаме отново да привлечем внимание към кампанията на нашата сънародничка д-р Анелия Хохвартер, която се бори в България да има уред  „Локомат”, помагащ на хора с двигателни проблеми. Всички участници в изложбата дадоха съгласието си техните снимки да бъдат продавани с благотворителна цел. Всеки, който желае, може да подпомогне благородната кауза като закупи снимка, която харесва. Спряхме се на минимална цена от 30 евро.


  Д-р Анелия Хохвартер: Мисия Локомат


  „Австрия в моя обектив” – специално откриване

  За нас тази изложба е много специална. Затова поканихме за участие на откриването и специални за нас хора. Нашата радост ще споделят музикантите Константин и Александър Владигерови, Мартин Хофбауер от австрийската група Wurst Fabrik и Мариана де Мео, която ще ни зарадва с пантомимен етюд. Това не е всичко, но нека запазим част от изненадите за вечерта на 3-ти декември.

  Заповядайте, поканете и ваши австрийски приятели – за тях ще бъде интересно да видят страната си, „уловена” в българския фотообектив.

  Проектът Фото Меланж 3х3 се осъществява с подкрепата на  МА7 и БКИ”Дом Витгещайн”.

  За сбъдването на изложбата „Австрия в моя обектив” разчитаме още на помощта на Ar Kona, на транспортната фирма „Доставки от и до Австрия” и винотека VINOTO.

  Откриване на фотоизложбата „Австрия в моя обектив“

  КОГА: 3.12.2019 г. от 18.30 ч.

  КЪДЕ:БКИ“Дом Витгенщайн“

  Parkgasse 18, 1030 Виена

  Повече за събитието ТУК

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации