17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗа първи път в Австрия: Пианистът Мартин Иванов ще свири всички ...

За първи път в Австрия: Пианистът Мартин Иванов ще свири всички унгарски рапсодии на Лист

-- Реклама --

Изключително трудните  19 унгарски рапсодии на Ференц Лист ще бъдат изпълнени за първи път в Австрия в рамките на един концерт

„Ако можеше да запълним този списък само с творби на Лист, щяхме да го направим”. Така започва представянето на 10-те най-трудни композиции за пиано според Classic FM от февруари 2019 г. Авторите обаче се ограничават само с първото място и така Ференц Лист безапелационно оглавява класацията с произведението си La Campanella.

Сам виртуозен пианист, унгарският композитор е известен с невероятно трудните за техническо изпълнение композиции. Неговите лирични и дълбоко емоционални творби се радват на широка популярност сред публиката, но са истинско предизвикателство за всеки пианист. Сред най-известните му произведения са 19-те унгарски рапсодии, от които най-познати на широката аудитория са №2, №6, №10, №12 и №14. Оказва се, че поради своята трудност те рядко се свирят всички заедно, а в Австрия досега не е имало такъв концерт.

За първи път австрийската публика ще има възможността да чуе всички 19 унгарски рапсодии, изсвирени една след  друга. С тази трудна задача се е заел младият пианист Мартин Иванов. Роден в Русе през 1990 г, той е възпитаник на Виенския музикален университет и вече има впечатляващи изяви зад гърба си. С третия си самостоятелен диск, посветен на Sonata in h-Moll S 178, пианистът вече показа не само техническите си умения да изпълни трудното произведение, но и че знае как да предаде  дълбочина на заложените в него чувства.

Забележителният концерт на Мартин Иванов ще се състои на 15 ноември 2019 г. в Bank Austria Salon im Alten Rathhaus. Той се организира от културно сдружение Amadeusite и се осъществява с подкрепата на Bank Austria и музикална къща Gramola.

Повече информация за събитието ТУК

Концерт на Мартин Иванов (пиано)

                 Всички унгарски рапсодии

КОГА: 15 ноември 2019 г. от 19.00 ч.

КЪДЕ: Bank Austria Salon im Alten Rathaus
Wipplingerstrasse 8, 1010

За билети:

онлайн: ТУК  или

имейл: amadeusite@gmail.com

тел: 06505851324

Erste Bank, Iban:AT08 2011 1829 8000 2200, Bic:GIBAATWWXXX  Zweck:Tickets für das Klavierkonzert am 15.11.2019

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации