24.2 C
Виена
събота, 25 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияStadtwanderweg 1: Разходка за ценителите на виното

  Stadtwanderweg 1: Разходка за ценителите на виното

  -- Реклама --

  Stadtwanderweg 1 е лек и приятен маршрут, съчетаващ природа и кулинарни удоволствия

  Хойригер сред лозята

  В Австрия есента е сезонът на жълтите листа, тиквите и младото вино. Почти всеки град или село има свой празник на тиквата. Появяват се тиквената крем супа, ризото с тиква, тиквен сладкиш и какви ли не още вкусотии. А към тях в този сезон се сервира младо вино, наречено щурм.

  В алпийската република го пият предимно в специални заведения – хойригери. А те не се отличават с особено изискана атмосфера. Напротив! Хойригерите най-често са на самообслужване, масите са дървени, а вместо столове има дълги пейки. Затова пък там може да намерите страхотни колбаси, сирена и други местни деликатеси, които обилно да полеете с бял или червен щурм, произведен вероятно от собственика на заведението.

  Във Виена удоволствието 2 в 1 – да усетите аромата на младо вино и да се насладите на пъстротата на есента, предлага една разходка към хълма Каленберг. Той се извисява на 484 м. височина и от върха му, при ясно време, се открива великолепна гледка към Дунава и Виена. Ако поемете по маршрут  1 (Stadtwanderweg 1 Kahlenberg), разработен от Община Виена, ще минете през добре поддържаните лозя, ще се изкачите на Калнебрег и ще се спуснете през виенската гора. А пътьом, освен на красивите гледки, ще се порадвате и на множество хойригери, гостоприемно отворили врати за своите гости.

  Маршрутът започва и свършва на последната спирка на трамвай D в 19-и район (Дьоблинг) и е с дължина 11 км. По „разписание” трябва да го изминете за около 3,5-4 часа, но ако все пак целта ви е да опитате повече видове вино, да похапнете и да се полюбувате на красивите гледки, може да ви отнеме и повече време. Добрата новина е, че изкачванията са леки и предимно в първата половина на разходката, така че и да сте похапнали повечко някъде по средата, все ще се справите със спускането.

  Подробно описание на маршрута може да намерите ТУК.

  _______________

  Още по темата:

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации