9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБригите Биерлайн - за първи път жена е начело на правителство в...

Бригите Биерлайн – за първи път жена е начело на правителство в Австрия

-- Реклама --
снимка АПА

Бригите Биерлайн е първата жена канцлер в алпийската република. Тя бе посочена от президента на Австрия Александър Ван дер Белен като временно изпълняваща канцлерската длъжност до провеждане на нови парламентарни избори през септември.


Австрия е пред предсрочни избори заради „Ибисагейт”

Австрия остана без правителство след вот на недоверие


Компетентност и готовност за диалог са качествата, заради които тя е получила одобрението на всички партии.

69-годишната Бригите Биерлайн е председател на Конституционния съд. Сега тя е натоварена със задачата да състави временното правителство като все още не са ясни всичките му бъдещи членове. Вече се знае, че вицеканцлер и министър на правосъдието ще бъде Клеманс Яблонер, а Александър Шаленберг ще поеме поста на външен министър.

От Народната партия на Себастиан Курц виждат Биерлайн като „изключително компетентна и опитна личност”, която партията ще подкрепя.

Председателката на Социалистическата партия Памела Ренди-Вагнер също е изразила убеждението си, че нейната партия ще работи добре с временното правителство за постигането на стабилност и диалогичност.


Хайнц Кристиан Щрахе се оттегли от поста на вицеканцлер. Негов заместник като шеф на Партията на свободата ще бъде Норберт Хофер


Новата канцлерка получава пълно одобрение и подкрепа и от Партията на свободата в лицето на новия ѝ председател Норберт Хофер.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации