19.2 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияБригите Биерлайн - за първи път жена е начело на правителство в...

  Бригите Биерлайн – за първи път жена е начело на правителство в Австрия

  -- Реклама --
  снимка АПА

  Бригите Биерлайн е първата жена канцлер в алпийската република. Тя бе посочена от президента на Австрия Александър Ван дер Белен като временно изпълняваща канцлерската длъжност до провеждане на нови парламентарни избори през септември.


  Австрия е пред предсрочни избори заради „Ибисагейт”

  Австрия остана без правителство след вот на недоверие


  Компетентност и готовност за диалог са качествата, заради които тя е получила одобрението на всички партии.

  69-годишната Бригите Биерлайн е председател на Конституционния съд. Сега тя е натоварена със задачата да състави временното правителство като все още не са ясни всичките му бъдещи членове. Вече се знае, че вицеканцлер и министър на правосъдието ще бъде Клеманс Яблонер, а Александър Шаленберг ще поеме поста на външен министър.

  От Народната партия на Себастиан Курц виждат Биерлайн като „изключително компетентна и опитна личност”, която партията ще подкрепя.

  Председателката на Социалистическата партия Памела Ренди-Вагнер също е изразила убеждението си, че нейната партия ще работи добре с временното правителство за постигането на стабилност и диалогичност.


  Хайнц Кристиан Щрахе се оттегли от поста на вицеканцлер. Негов заместник като шеф на Партията на свободата ще бъде Норберт Хофер


  Новата канцлерка получава пълно одобрение и подкрепа и от Партията на свободата в лицето на новия ѝ председател Норберт Хофер.

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации