12.5 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНепознатата Виена: Вила "Хермес" и Лайнцер Тиргартен - разходка с екскурзовод

Непознатата Виена: Вила „Хермес“ и Лайнцер Тиргартен – разходка с екскурзовод

-- Реклама --

Елате с нас, за да научим повече за историята на любимата вила на императрица Елизабет и естествения парк Лайнцер Тиргартен

Ако обичате Виена и нейната история, навярно императрица Сиси е сред любимите ви дворцови персонажи. Дори и да не се прехласвате по красотата и тънката ѝ талия, може би все пак проявявате интерес към начина ѝ на живот. А тя не е обичала да живее нито в Хофбург, нито в Шьонбрун. За да я задържи във Виена, съпругът ѝ император Франц Йозеф решава да ѝ подари вила, разположена сред природата.

Така през 1886 г. в покрайнините на Виена или по-скоро сред ловните полета на аристокрацията се появява Хермес вила.

Освен с изящния си силует и изискан лукс мястото е известно и с някои модерни за времето си нововъведения – пътят, водещ към вилата е един от първите във Виена, осветен с електрически лампи, а самата сграда е сред първите в столицата, която разполага със собствен телефон.

На 16 юни, малко преди да си пожелаем прекрасно синьо лято и да се разделим за цели два месеца, с екскурзоводката Диана Пиперова ви каним на поредната разходка „Непознатата Виена”. Този път ще се срещнем не в центъра на австрийската столица, а сред уюта и зеленината на красивия резерват Лайнцер Тиргартен. Целта ни е да посетим вила „Хермес“ и да научим повече за живота на императорската двойка, за навиците на Елизабет, но и за превръщането на парка от ловно поле в притегателно място за излети на виенчани.

Този път предлагаме само един час за разходката и то в 11.30 ч. Така искаме след края на тура, нашите гости да разполагат с повече време за обиколка на парка или пък, при желание, за сладка раздумка с Диана Пиперова. В групата ѝ „Това е Виена” има много хора, които биха искали да се запознаят с нея лично и сега е подходящият момент. Дори да не дойдете на разходката в 11.30 ч., елате пред  вила „Хермес“ около 13.15 ч. Може да направим пикник или да седнем на чаша меланж в кафето към музея. В парка има няколко детски площадки, поляни и удобни за разходка алеи.

Вила „Хермес“ и Лайнцер Тиргартен – разходка с екскурзовод

КОГА: 16 юни (неделя) от 11.30 ч.

КЪДЕ: Лайнцер Тор (Lainzer Tor) Hermesstraße, 1130 Wien (GPS: 48.166893,16.257109)

Цена: Цената на беседата е 12 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

За деца и ученици – безплатно (при ползване на слушалки – 1 евро).

Входът за музея е 7 евро за възрастни, 5 евро за пенсионери, които се заплащат допълнително. За деца до 19 г. – безплатно.

Ако ви звучи привлекателно като идея за неделния ден, стискайте палци за хубаво време и се запишете на имейл: diana.piperova@gmx.net  или на телефон 0650 5311792.

Предварителната резервация ще ни улесни при поръчването на слушалки за беседата.

Разходката е с продължителност около 1 час и 40 минути и ще се проведе само при хубаво време.

Как да стигнем до Лайнцер Тиергартен и Лайнцер Тор:

С градски транспорт: трамвай 60 до Hermesstraßе и от там автобус 55А до Лайнцер Тор.

С кола: Hermesstraße, 1130 Wien (GPS: 48.166893,16.257109). Пред вратата има голям паркинг, но често е пълен и затова е добре да дойдете малко по-рано или да потърсите място в края  на Hermesstraßе.

Ако разполагате с повече време и имате желание за разходка, може да дойдете и през някой от другите входове на Лайнцер Тиргартен. Повече информация ТУК.

.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации