24.9 C
Виена
събота, 13 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразование24 май: Книговище ще бъде специален гост на тържеството на българското училище...

  24 май: Книговище ще бъде специален гост на тържеството на българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена

  -- Реклама --

  книговище, Виена

  Дигиталната платформа за четящи деца „Книговище” ще се представи на българчетата във Виена. Това ще стане в рамките на тържеството на българското училище „Св.св.Кирил и Методий”, посветено на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, което ще се проведе на 24 май от 16.30 ч. в БКИ”Дом Витгенщайн”.

  Платформата, чийто официален старт е именно на 24 май, ще бъде представена от една от създателките ѝ – Десислава Гаврилова. За Меланж Булгарен тя поясни:Книговище е онлайн игра на въпроси и отговори върху прочетени детски книги, специално създадена за децата на България”. Всеки, който проявява интерес към различните възможности за използване на сайта, ще може да зададе своите въпроси и да го изпробва на място.

  Деси Гаврилова

  Деси Гаврилова: „Книговище“ цели да направи четенето привлекателно, желано и споделено удоволствие за българските деца


  Като дигитална платформа Книговище има за цел да стимулира четенето с разбиране сред  децата, съчетавайки модерните технологии с  книгите. Тя е изградена по модел на добре познатия в немскоезичния свят сайт antolin, но е съобразена с особеностите на българската образователна система. Сайтът има за цел да стимулира четенето за удоволствие и използвайки игрови състезателен елемент мотивира учениците по-често да взимат книга и да проверяват до каква степен са запомнили и разбрали съдържанието им. „Книговище” има амбицията да се настани трайно в класните стаи като незаменим приятел на учители и ученици.

  Срещнете „Книговище“ на 24 май от 16.30 до 18.00 ч. в БКИ“Дом Витгенщайн“ по време на тържеството на децата от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“-Виена.

  ____________

  Още по темата:

  Виена: Тържествено отбелязване на 24 май с българското училище „Св.св.Кирил и Методий“

  Записване за новата учебна година  2019/2020 в българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации