1.7 C
Виена
неделя, 10 декември, 2023
spot_img
НачалоOбразованиеСоня Тодорова представя сборника разкази „Незнайните образи хорски” в Линц

Соня Тодорова представя сборника разкази „Незнайните образи хорски” в Линц

-- Реклама --

Незнайните образи хорски, Соня Тодорова

Чете ви се нещо свежо, българско и модерно? Опитайте с „Незнайните образи хорски” на младата авторка Соня Тодорова. След като вече бе представен във Виена, този път сборникът с разкази и неговата авторка ще се срещнат с българската общност в Линц. Инициатор на събитието е българското училище „Дунав”.

През есента на 2018 г. Соня Тодорова ни изненада с нова книга – съвсем различна от забавния „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“(Колибри, 2015) и романа „Перлите на Ади Ландау“ (Колибри, 2016). „Незнайните образи хорски” е сборник с разкази, събрали пъстри и многолики герои, пътуващи свободно из времето и пространството. Те са понякога бъбриви, понякога мълчаливи, но никога обикновени. Тези герои винаги изненадват с щипка магия, с нещо фантастично и чудато, с нещо, което буквално ни вади от ежедневието и ни кара да се усмихваме.

Българите в Линц ще имат възможност да се срещнат и поговорят със Соня Тодорова на 25 май от 12.00 ч. в Българското училище „Дунав“ в Линц, Pfarzentrum, Sent Franzuskus, Neubauzeile 68.

Соня Тодорова, Незнайните Образи хорски в ЛинцСоня Тодорова е родена през 1979 г. в София. Завършила е УАСГ и има докторска степен по висша геодезия от Техническия университет Виена. Автор е на „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София” (Колибри, 2015) и на романа „Перлите на Ади Ландау” (Колибри, 2016), номиниран за наградите Хеликон 2016 и Перото 2016. Сборникът с разкази „Незнайните образи хорски” (Колибри) е публикуван през 2018. Соня живее във Виена и работи като автор и преводач на свободна практика.

______________

Още по темата:

„Незнайните образи хорски” и магично-реалистичният свят на Соня Тодорова

Соня Тодорова: Писането на родния език е чудесен активен начин за преодоляване на носталгията

„Перлите на Ади Ландау”, Виена и Соня Тодорова

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации