32 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразованиеСоня Тодорова представя сборника разкази „Незнайните образи хорски” в Линц

  Соня Тодорова представя сборника разкази „Незнайните образи хорски” в Линц

  -- Реклама --

  Незнайните образи хорски, Соня Тодорова

  Чете ви се нещо свежо, българско и модерно? Опитайте с „Незнайните образи хорски” на младата авторка Соня Тодорова. След като вече бе представен във Виена, този път сборникът с разкази и неговата авторка ще се срещнат с българската общност в Линц. Инициатор на събитието е българското училище „Дунав”.

  През есента на 2018 г. Соня Тодорова ни изненада с нова книга – съвсем различна от забавния „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“(Колибри, 2015) и романа „Перлите на Ади Ландау“ (Колибри, 2016). „Незнайните образи хорски” е сборник с разкази, събрали пъстри и многолики герои, пътуващи свободно из времето и пространството. Те са понякога бъбриви, понякога мълчаливи, но никога обикновени. Тези герои винаги изненадват с щипка магия, с нещо фантастично и чудато, с нещо, което буквално ни вади от ежедневието и ни кара да се усмихваме.

  Българите в Линц ще имат възможност да се срещнат и поговорят със Соня Тодорова на 25 май от 12.00 ч. в Българското училище „Дунав“ в Линц, Pfarzentrum, Sent Franzuskus, Neubauzeile 68.

  Соня Тодорова, Незнайните Образи хорски в ЛинцСоня Тодорова е родена през 1979 г. в София. Завършила е УАСГ и има докторска степен по висша геодезия от Техническия университет Виена. Автор е на „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София” (Колибри, 2015) и на романа „Перлите на Ади Ландау” (Колибри, 2016), номиниран за наградите Хеликон 2016 и Перото 2016. Сборникът с разкази „Незнайните образи хорски” (Колибри) е публикуван през 2018. Соня живее във Виена и работи като автор и преводач на свободна практика.

  ______________

  Още по темата:

  „Незнайните образи хорски” и магично-реалистичният свят на Соня Тодорова

  Соня Тодорова: Писането на родния език е чудесен активен начин за преодоляване на носталгията

  „Перлите на Ади Ландау”, Виена и Соня Тодорова

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации