14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалокултуракнигаКод лилав: "Незнайните образи хорски" на Соня Тодорова пристигат във Виена

Код лилав: „Незнайните образи хорски“ на Соня Тодорова пристигат във Виена

-- Реклама --

Соня Тодорова представя във Виена сборника разкази „Незнайните образи хорски“

 

Ако обичате изненадите, добрата литература, философията и смеха, заповядайте.

Соня Тодорова ни изненадва с нова книга – съвсем различна от „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“(Колибри, 2015) и романа „Перлите на Ади Ландау“ (Колибри, 2016). „Незнайните образи хорски” е сборник с разкази, събрали пъстри и многолики герои, пътуващи свободно из времето и пространството. Те са понякога бъбриви, понякога мълчаливи, но никога обикновени. Тези герои винаги изненадват с щипка магия, с нещо фантастично и чудато, с нещо, което буквално ни вади от ежедневието и ни кара да се усмихваме.

За добрата литература ще си поговорим с Младен Влашки, литературен историк, критик и преподавател, който ще представи книгата. Може да се опитаме да разгадаем енигмата на някой от образите в книгата, да потърсим паралели с  други автори или пък да изтощим от въпроси самата авторка.

Събитието ще се проведе в БКИ”Дом Витгенщайн”. В сграда, в която витае духът на един от най-загадъчните философи на 20-ти век  – Лудвиг Витгенщайн, няма как да не попаднем и на философска вълна.  Защото и самите герои в книгата –  мравки, лъвове, обущари, деца, демони са философи по душа и тайничко ни заразяват с чудатостта си.

И след като успяхме да забъркаме в тази покана писател (Соня Тодорова), литературен критик (Младен Влашки), философ (Лудвиг Витгенщайн), ще трябва накрая да обещаем, че вечерта ще бъде и забавна. Ще бъде. „Защото езикът е игра”. Казал го е самият Витгенщайн, а Соня Тодорова му вярва безрезервно.

И така – КОД ЛИЛАВ:

„Незнайните образи хорски” пристигат във Виена

КОГА: 7-и декември 2018 от 19.00ч.

КЪДЕ: БКИ”Дом Витгенщайн”

Parkgasse 18

За повече информация ТУК

Представянето на „Незнайните образи хорски” е част от съпътстващата програма на Международната интердисциплинарна конференция за студенти и докторанти „България и европейското културно наследство”, организирана от БКИ „Дом Витгенщайн“, Виена, Алберт-Лудвиг Университет, Фрайбург и ПУ „Паисий Хилендарски“.

________________

Още по темата:

Соня Тодорова: Писането на родния език е чудесен активен начин за преодоляване на носталгията

„Перлите на Ади Ландау”, Виена и Соня Тодорова

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации