22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалокултураблаготворителностВиена: Благотворителен концерт в полза на кампанията „Локомат”

Виена: Благотворителен концерт в полза на кампанията „Локомат”

-- Реклама --

Оперната певица Каори Томияма и пианистката Мария Червенлиева  са подготвили за публиката истинско пътуване в света на барока, а д-р Анелия Хохвартер ще представи книгата си „Пътуване“.

Целта на събитието е да се представи проектът „Локомат за България“ и да се популяризира каузата за набиране на средства за закупуването на уреда.

Д-р Анелия Хохвартер, която живее и работи във Виена, е не само утвърден офталмолог, но и човек, отдаден на социални каузи. Желанието й да помогне на нуждаещите се я отвежда на лекарски мисии в Йемен, Етиопия, Зимбабве. Впечатленията й от Африка намират художествено описание в книгата „Пътуване“, която освен на български се продава още на немски и английски език. Това е книга с мисия, защото средствата от продажбите й ще бъдат използвани за закупуването на първия робот Локомат в България.


Отворено писмо на д-р Анелия Хохвартер до българските институции във връзка с кампанията „Локомат за България“

Д-р Анелия Хохвартер: Мисия Локомат


Анелия Хохвартер на уреда Локомат, снимка личен архив

Локоматът е уред, създаден през 2000 г. Използва се в 50 страни в света, в 150 клиники и е продаден 800 пъти. Това е робот за лечението и рехабилитацията на пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора, болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им се помогне да проходят отново. Статистиката сочи, че в България нуждаещите се от рехабилитация пациенти с двигателни нарушения са няколко десетки хиляди души. Към момента в страната няма нито един такъв уред, а нуждаещите се от лечение пациенти се изпращат в чужбина.

Повече за кампанията „Локомат за България“ може да научите ТУК

Концерт на Каори Томияма и пианистката Мария Червенлиева и представяне на книгата „Пътуване“ на д-р Анелия Хохвартер

КОГА: 11 март (понеделник) от 19.00 ч.

КЪДЕ: Bank Austria Salon, Altes Rathaus

Wipplingerstr.6-8, 1010 Виена

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации