-1.5 C
Виена
четвъртък, 30 ноември, 2023
spot_img
НачалоактуалноНово рекордно класиране за Алберт Попов – шесто място в слалома за...

Ново рекордно класиране за Алберт Попов – шесто място в слалома за Световната купа

-- Реклама --

Българският скиор Алберт Попов се класира на 6-о място в слалома за Световната купа в Шладминг, завършвайки на 2.97 секунди от победителя Марсел Хиршер (Австрия).

Алберт Попов Шладминг Австрия

Алберт Попов продължава своя победен марш в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 21-годишният българин завърши на феноменалното шесто място в нощния слалом в Шладминг и записа ново рекордно класиране сред най-добрите в света.

Така само три дни след невероятното си първо влизане в топ 10 на най-престижната верига, родният скиор показа, че има не само амбицията, но и качествата да бъде сред най-добрите в този спорт. Австрийските медии продължават да пишат за него като за изненадата на сезона.


Българският скиор Алберт Попов с рекордното девето място в слалома в Кицбюeл


За първи път от 20 март 1985 г.,когато Петър Попангелов се нарежда на шесто място в Парк сити, българин влиза в топ 6 на Световната купа.

класиране на Алберт ПоповРоденият в София скиор, стартира с 46-и номер и даде 13-о време след първия манш. Той кара изключително прецизно и стабилно във втория и финишира за 1:47:78 мин., изоставайки на 2.97 секунди от победителя Марсел Хиршер (Австрия).

Втори се нареди французинът Алекси Пинтюро с 1:46:02, а трети е Даниел Юле с 1:46:41.

Възходът на Попов от началото на сезона е невероятен. За четвърти и втори пореден път влиза в точките за Световната купа. Преди да стане 9-и в Кицбюел, най-добрите му резултати бяха 16-ото място в Мадона Ди Кампилио и 20-ото в Леви.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации