6.2 C
Виена
вторник, 23 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаДиригентът Йордан Камджалов представи звуково-пространствения спектакъл "Етюди на бъдещето" във Виена

Диригентът Йордан Камджалов представи звуково-пространствения спектакъл „Етюди на бъдещето“ във Виена

-- Реклама --
"Етюди на бъдещето" - световна премиера в Музикферайн, Виена
„Етюди на бъдещето“ – световна премиера в Музикферайн

Красива и нежна музика за душата подариха музикантите от „Генезис оркестър“ с диригент Йордан Камджалов на музикалната публика във Виена. На 20 октомври от 11 ч. в Златната зала на Музикферайн, от където всяка година се излъчва Новогодишният концерт на Виенската филхармония, се състоя световната премиера на звуково-пространствения спектакъл „Етюди на бъдещето”. Той е изграден по мотиви от музикални произведения на Петър Дънов с участието на „Генезис оркестър” , хора и ансамбъла на „Музикална лаборатория за човека”.

Диригент маестро Йордан Камджалов
Диригент маестро Йордан Камджалов

Виена: Голямата зала на Музикферайн с най-добра акустика в света


Събитието бе особено ценно за българите в Австрия, тъй като за първи път на тази престижна сцена се представи изцяло българска програма. Диригентът Йордан Камджалов не веднъж е казвал, че това е проектът на неговия живот и днес той и неговите музиканти се раздадоха на сцената. Публиката можа да усети дълбочината и красотата на музиката, да вникне в нейната сила и честност и да се понесе в бъдещето. Енергията и позитивизмът, които излъчваха музикантите и хористите и магическото въздействие на самия диригент, който сякаш преживяваше всеки звук, докоснаха публиката и тя усети огромната всеотдайност и любов, които бликаха от музиката.

Прекрасно е, когато България се представя пред света с уникална програма и безрезервно отдадени на изкуството професионалисти.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации