9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрия1-и ноември: Подготвихте ли автомобила за зимата?

1-и ноември: Подготвихте ли автомобила за зимата?

-- Реклама --

наредба за зимните думи в Австрия

От 1-ви ноември до 15 април на следващата година всички леки автомобили в Австрия трябва да бъдат подготвени да посрещнат зимните условия. Макар че водачите на превозни средства имат възможност сами да преценят дали да сложат зимни гуми за целия период или само за снежните дни, те трябва да са готови веднага да реагират на промените във времето.

Зимни гуми – при сняг, киша и лед и четирите гуми на автомобила задължително трябва да са със зимни гуми.

По закон зимните гуми в Австрия трябва да бъдат отбелязани със символите „Matsch und Schnee“ (M+S, M.S., MS, M/S или M&S) и трябва да имат профил минимум 4 милиметра за радиални и 5 милиметра за диагоналните гуми. Според австрийските разпоредби обозначването на гумите само със знак Какво трябва да знаем за Rettungsgasse (спасителна лента) в Австрия?„снежинка“ не е достатъчно, за да бъдат приети за зимни.

Вериги – могат да се използват като алтернатива на зимните гуми като се слагат на минимум две от задвижващите колела на автомобила. Това е разрешено само, когато улиците са изцяло покрити със сняг или лед. Ако се предприема дълго пътуване през зимния период и автомобилът е с летни гуми, веригите трябва задължително да са в изправност в автомобила и в случай на нужда веднага да се монтират.


Какво трябва да знаем за Rettungsgasse (спасителна лента) в Австрия?

Норберт Хофер планира въвеждане на ограничение от 140 км/ч за 2/3 от магистралите в Австрия


Глобата за управление на лек автомобил с летни гуми при зимни условия в Австрия започва от 60 евро. Ако е застрашен друг автомобил, може да достигне и до 5 000 евро. В случай на пътно-транспортно произшествие, породено от липсата на подходящо оборудване за зимни условия, застрахователят може да откаже да поеме причинените щети.

За сигурност, удобство и спокойствие на пътя специалистите препоръчват зимните гуми да се слагат за целия период от 1-и ноември до 15 април.


Полезни адреси на български ескперти и фирми в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен изнформационен бюлетин на Меланж Булгарен


 

Още по темата:

На път: Документи, застраховки и други важни неща

Застраховка: Пътуване в чужбина

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации