0.5 C
Виена
събота, 2 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияВаканция на сметището във Виена

Ваканция на сметището във Виена

-- Реклама --

Не навсякъде сметищата са приятно място за разходки, но във Виена депото „Раутенвег“ е превърнато от общината в атрактивна дестинация

сметище във Виена, деца
Ваканция на виенското сметище снимка © MA 48/Matern

И тази година, в рамките на програмата „Ваканция и игри във Виена“, децата на възраст между 6 и 10 години могат да прекарат един интересен и изпълнен със забавления ден на сметището. От 24 юли до 3 август служителите на общинския отдел „Управление на отпадъците“ са подготвили разнообразна програма за малките посетители. Докато се возят с открито влакче из територията на сметището, те ще научат по забавен начин интересни факти за историята на сметоизвозването и сортирането на отпадъци във Виена, ще разберат как и кога от стара хартия се произвежда нова и много други любопитни подробности, които даже родителите им не знаят.

Голяма част от територията на депото „Раутенвег“ е озеленена и е превърната в истински дом за различни видове животни и птици. Децата ще видят редките планински кози от Пинцгау и патетата, които живеят там, а след това ги очаква нещо, за което си мечтаят почти всички малки момченца – разходка из сметището с истински боклукчийски камион. Естествено и момиченцата могат да се повозят на него. А накрая всички заедно ще поиграят на голф, но не с топки, а с изхвърлени предмети на боклука, например с някой гумен ботуш или стара гума. Целта е с тях да улучат някоя кофа за боклук например, но така че предметите да останат върху кофата.

Разходка из сметището във Виена снимка © MA 48/Matern

Ареалът на депото обхваща площ от 600 декара и се използва като сметище от 1966 г. В неговата яма могат да се поместят 14 милиона кубически метра боклук, но от 2009 г. тук се приемат единствено пепел и шлака от виенските заводи за изгаряне на отпадъци. Битовите отпадъци не се извозват в депа, а се обработват термично. Освен това тук работи инсталация за рециклиране на едрия пясък, с който се обработват улиците през зимата, където напролет се докарва събраният в града пясък, пресява се, измива се и се подготвя за използване през следващата зима.

Материал на

Ойроком-ПР, Бюро за международни връзки на Община Виена

______________________

Оранжевата армия на Виена отбелязва своя празник

Библиотека в телефонната кабина

Храна на боклука

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации