16.6 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрия10 красиви езера в Австрия

  10 красиви езера в Австрия

  -- Реклама --
  Hallstattersee снимка Димитър Дунчев

  Снимки Димитър Дунчев

  Австрия има  2 140 езера с площ по-голяма от един хектар. Взети заедно, те се разполагат на 613 кв.км или на 0,7% от територията на страната. Но в случая впечатляваща е не само бройката на тези езера, а тяхната невероятната красота и спиращите дъха гледки, на които може да се наслади човек. Добре развитата туристическа инфраструктура предлага отлични условия за активен отдих около тях, затова и хиляди австрийци и гости избират да прекарат ваканциите си на някое от красивите езера на Австрия.

  Achensee (Тирол)

  снимка Димитър Дунчев

  Най-голямото езеро в провинция Тирол е разположено точно в подножието на Алпите и наподобява фиорд. То впечатлява с удивителния си цвят, вариращ от аквамарин до зелено. Водата е толкова чиста, че позволява видимост до 10 м. в дълбочина.

  Almsee (Горна Австрия)

  снима Димитър Дунчев

  Езерото се намира в региона Залцкамергут и е привлекателно място за отдих, тъй като регионът на наоколо предлага чудесни маршрути за походи в планината и разходки около езерото.

  Attersee (Горна Австрия)

   

  sdr

  Атерзее е най-голямото езеро в областта Залцкамергут. То е познато и от картините на Густав Климт, който обичал да прекарва лятото в този регион.

  Faakersee (Каринтия)

  Фаакерзее е известно като езерето с най-чиста вода в Австрия. Около него има множество малки плажове, на които човек може да събере слънце и да се полюбува на красивата природа.

  Hallstattersee (Горна Австрия)

  Това е езерото, в което се оглежда живописното градче Халщадт, привличащо стотици туристи всяка година.

  Irrsee (Горна Австрия)

  Малкото езеро се намира в близост до по-известното и голямо Мондзее. Мястото е спокойно и уютно, а кристално чистата вода привлича любителите на водни спортове.

  Stausee Ottenstein (Waldviertel)

  Езерето не е сред най-популярните туристически дестинации и точно затова е предпочитано място за почивка от семейства с деца. Красотата на девствената природата в региона е впечетляваща.

  Traunsee (Горна Австрия)

  И Австрия има своето митично водно чудовище и според легендите то живее точно в Траунзее. Не е известно някой да е видял Лунги, но това не пречи на местните жители да разказват за неговите подвизи. В околността са разположени множество китни градчета, както и замъкът Орт.

  Wolfgangsee (Залцбург)

  Езерото носи името на градчето Св.Волфганг, разположено на брега му. Смята се, че през 10-и век светецът е построил църква на това място. Днес целият регион е популярна дестинация за туризъм. Особено красива гледка към езерото се открива от връх Шафберг. До него може лесно да се стигне с железницата Schafbergbahn.

  Wörthersee (Каринтия)

  Мястото е било особено популярно сред австрийската аристокрация в началото на 19-и век. И днес регионът е любимо място на почитателите на водните спортове. Вьортерзее се отличава с по-топла вода и е подходящо за плуване. Освен с велосипеди, то може да бъде обиколено и с корабче.

  __________

  Още по темата: 

  Grüner See – вълшебното езеро на Австрия

  Водопади, екопътеки и вкусна храна в Мугендорф

  Многото градини на Тулн

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации