14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияGrüner See - вълшебното езеро на Австрия

Grüner See – вълшебното езеро на Австрия

-- Реклама --

От средата на май до края на юни Зеленото езеро залива бреговете и превръща местността в подводен парк

Снимки Меланж Булгарен

Изумруденозелените води, в които се отразяват планински склонове и дървета, отдавна са превърнали Зеленото езеро и парка около него в туристическа забележителност. Не случайно през 2014 г. в класацията на ORF2 то бе избрано за едно от най-красивите места на Австрия. Разположено в полите на планинската верига Хохшваб в Щирия, езерото дължи чистата си и прозрачна вода на планинския сняг и на особената екосистема, която се е оформила на дъното му.

И ако през по-голямата част на годината мястото не се отличава особено от многото красиви планински пейзажи, а езерото е свито между склоновете на планината, през май и юни то е истинско вълшебство. Тогава снеговете се топят и водите заливат живописната местност. Пътеки, пейки и храсти се оказват под водата, а посетителите могат да се насладят на удивителен подводен парк. Температурата на водата е между 6 и 7 градуса, а на места дълбочината на езерото достига до 12 метра (през летните и зимни месеци е 1-2 метра).

От януари 2016 г. е забранено гмуркането в езерото с водолазни костюми.

Когато вода залее бреговете, местността се превръща в подводен парк. Снимка Марк Хенауер

Мястото е особено подходящо за еднодневен излет. В началото на защитената зона е разположен обширен паркинг (4 евро за цял ден), малко заведение и информационно бюро, от което могат да се вземат карти и брошури. Езерото се намира на около километър навътре в гората като пътеките са равни и добре обозначени. Обикалянето му е изключително приятно и дава възможност да се разгледа от всички страни.

Паркът се намира в близост до малкото градче Bruck an der Mur в община Tragöß-Sankt Katharein, област Щирия на 776 метра надморска височина.

Как да стигнем до Зеленото езеро ТУК

_______________

Още по темата:

Парк под водата

Многото градини на Тулн

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации