1.6 C
Виена
петък, 8 декември, 2023
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикабизнесRyanair съкращава времето за онлайн чекиране до два дни преди полета

Ryanair съкращава времето за онлайн чекиране до два дни преди полета

-- Реклама --

Пътниците, които нямат предварително резервирано място, ще бъдат засегнати от промените

снимка Ryanaier

Нискотарифният превозвач Ryanair ще промени правилата за онлайн чекиране на пътници без предварително резервирани места, се казва в прессъобщение на авиокомпанията. Тя намалява времето за безплатно извършване на услугата от четири дни до 48 часа преди полета за пътници без резервирани места. Промените ще влязат в сила от 13 юни.

В съобщението се казва, че дори и след като промените влязат в сила, времето за регистрация ще е два пъти повече, отколкото това, което предоставят много от конкурентните превозвачи като Aer Lingus, British Airways, Lufthansa, Norwegian and Iberia.

Според авиокомпанията промяната ще даде на клиентите, които са платили резервирано място, повече време, за да си изберат място. На тях ще бъде разрешено да се регистрират до 60 дни преди полета.

През миналата година другата голяма нискотарифна авиокомпания в Европа, която изпълнява полети до България – Wizzair, също въведе безплатно чекиране до 48 часа преди полета. При пътниците с билети за обратен полет чекирането може да става до 15 дни преди датата.

Дали всичко е толкова хубаво?

Разпределението на местата не рядко води до конфликти с пътуващите със самолети, които подозират, че авиокомпаниите съзнателно разделят семейни групи, за да ги накарат да плащат допълнително за места на един ред. Такива случаи се разследват от Международната организация за гражданска авиация, коментира ВВС.

Ryanair отдавна е подложена на тежка критика за обслужването на клиентите си през последните години.  Последната противоречива промяна на превозвача беше въвеждането на такса от 5 паунда за приоритетно качване на борда. Ако пътниците откажат да заплатят таксата, съществуваше рискът ръчният им багаж да бъде взет и поставен при останалия багаж. Този ход беше отменен, след като авиокомпанията трябваше да анулира стотици полети в резултат на промяна на маршрути и недостиг на пилоти.

Ryanair беше засегната и от поредица от стачки в цяла Европа в знак на протест срещу ниското заплащане, условията и въпроси около признаването на синдикатите на пилотите.

Компанията извършва полети от Виена към Италия, Гърция, Испания, Кипър.

_______________

Още по темата:

Полети Виена-София планира нискотарифният превозвач Wizz Air

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации