19.2 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияГери Дечева представя новата си книга "Хотел Алберта"

  Гери Дечева представя новата си книга „Хотел Алберта“

  -- Реклама --

  Актьори от театралното студио към Българската културно-просетна организация „Кирил и Методий” ще изиграят сценично разказите от книгата

  „Хотел Алберта” е втората книга на писателката Гери Дечева, позната и с псевдонима си Вирджиния Блак. Първата й творба „Къщата на светулките” вече е изчерпана.

  Гери Дечева дарява парите от продажбите на книгите за благотворителност в България. Досега тя е закупила над 5 000 памперса, учебни помагала и санитарни материали за нуждаещи се деца в Благоевград и Бургас.

  Новото произведение на живеещата във Виена писателка ще бъде представено в Грац (5 май), Виена (12 май), Линц (30 юни) и Залцбург (1 юли).

  За книгата

  „Реалистична книга, колкото и фантастични да са усещанията заради невероятния езиков заряд. Стилистика, в която виденията се разтварят в музиката на ритъма – преминават едно в друго – поток на мисълта; разтворено като огледало за реалността съзнание”, пише в рецензията Стефан Кръстев. „Не е от набедените за „позитивни“ писания, в книгата има болка, много болка, има гротеска, гняв, раздразнение, несъгласие с реалността, но в съчетание всичко е обич. Книга, която не теши и не гради свят в розови облаци, а казва човешки истини”.

  „Хотел Алберта” е емоционално свързана с Виена и българите тук. В нея са събрани пожелания на деца от три класа от българските училища във Виена с класен ръкводител Анета Геранлиева и в Грац с класен ръководител Десислава Опел.

  Гери Дечева споделя едно от пожеланията:


  „Да няма болни деца с неразрешими проблеми” (Живко, 2 В клас, българско училище във Виена).


  „Изпълнете желнанието на това дете.  И тази книга, заедно с „Къщата на светулките” е една крачка. Малка, но крачка”, призовава писателката.

  На представянето на „Хотел Алберта” във Виена разказите ще бъдат изиграни на сцената от актьорите от театралното студио към Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий”.

   

  Представяне на книгата на Гери Дечева (Вирджиния Блак) „Хотел Алберта”

  Грац

  КОГА: 5 май от 17 ч.

  КЪДЕ: Lange Gasse 2, залаС 1.48

   

  Виена

  КОГА: 12 май от 12.30 ч.

  КЪДЕ: Kühnplatz 7 1040 Виена

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации