9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияВиена: Отбелязване на 142-та годишнина от Априлското въстание

Виена: Отбелязване на 142-та годишнина от Априлското въстание

-- Реклама --

По инициатива на група българи в църквата „Св. Йоан Рилски” ще бъде отслужена тържествена литургия в памет на жертвите на Априлското въстание.

Тази година се навършват 142 години от Априлското въстание, избухнало на 20 април по стар стил или на 1-и май по нов стил. Това е паметна дата в българската история, разкриваща силата на българския народ, готов да се вдигне срещу цяла империя, за да извоюва свободата си.

По инициатива на група сънародници на 20-ти април ще бъде почетена паметта на националните ни герои, жертвали живота си за свободата и независимостта на България! „Тяхната геройска смърт и саможертва не са забравени, те и до днес предизвикват у нас чувства на възхищение и признателност”, се казва в съобщението за събитието.

По този повод в Българската Православна Църква „Св. Иван Рилски“ на 20 април от 17:00ч. ще бъде отслужена тържествена литургия за България и паметта на националните ни герои, превърнали саможертвата си подвиг и символ на българското възкресение като народ и държава.

КОГА: 20 април, петък от 16.00 ч.

КЪДЕ: Българска православна църква „Св. Иван Рилски“,

Dunklergasse 21, 1120 Виена (U4, U6, A12  спирка Längenfeldgasse)

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации