10 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийските медии за визитата на канцлера Курц в България

Австрийските медии за визитата на канцлера Курц в България

-- Реклама --

Искането на Себастиан Курц да се прекратят преговорите с Турция за присъединяването й към ЕС е основният акцент от посещението австрийския канцлер в България според австрийските медии.

В тази връзка е и заглавието на статията на Kurier, където в подзаглавието българския премиер е определен само като „президент”. Изданието отбелязва, че София е на различна позиция по въпроса за отношението към южната си съседка. В краткия материал се споменава още, че Себастиан Курц е похвалил страната за опазването на външната граница и е изразил категорична подкрепа за приемане на България в Шенген. Изданието отделя място и за икономическата делегация, която придружава австрийския канцлер, деликатно споменавайки силните връзки между икономика и политика в бившата социалистическа държава. С официалната делегация в София са били Стефан Шишковиц от EVN, Георг Капш от Kapsch-Mautsystemen, Зигфрид Майерхофер от А1 и Андреас Гшвентнер от Raiffeisenbank International.

И за Der Standard отношенията с Турция са централна тема в посещението на Курц. Подчертава се важността на подготвяната от България среща на лидери на ЕС с турския президент Ердоган на 26 март във Варна.

В прессъобщението на кабинета на австрийския канцлер подробно са представени всички обсъдени теми, включително и приемствеността в председателството на Съвета на ЕС, бюджета на ЕС и опазването на външните граници на Съюза.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации