13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоактуалноНа 3-ти март в българското училище "Н.Й.Вапцаров" в Грац (видео)

  На 3-ти март в българското училище „Н.Й.Вапцаров“ в Грац (видео)

  -- Реклама --

  Ученици и учители от българското училище „Н.Й.Вапцаров“ в Грац отбелязаха Националния празник 3-ти март с богата художествена програма

  Текст Елизабет Спасова

  Историята ни в стихове и песни представиха децата от българското училище „Н.Й.Вапцаров“ в Грац. Декорът бе скромен, но истински – националният флаг и знамето на Априлското въстание. За час гостите на събитието, имаха възможността да изживеят в сърцата си отново емоцията от най-ярките събития, случили се в родината ни от създаването й до заветната дата на подписването на Санстефанския мирен договор. Българският дух и сила, смелостта и любовта към нашата земя, отразени в творчеството на Вазов, Ботев, Паисий Хилендарски и отново възраждащи се в новото поколение, макар и извън България.

  Тържеството бе хубав пример за това, че българската кръв е непобедима и талантът на нашия народ е уникален.

  Хубави народни песни и инструментални изпълнения, както и традиционното хоро на родителите направиха 3-ти март незабравим!

  Директорката Десислава Опели учителките Пламенка Ванкова заедно с техните възпитаници създадоха невероятна атмосфера и дух в празничния ден, която може да се усети най-добре от записа на тържеството.

  https://youtu.be/vOvTDK4Ippc

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации