13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрия"Заедно в час" се среща с българите във Виена

  „Заедно в час“ се среща с българите във Виена

  -- Реклама --

  България е сред страните с най-голямо неравенство в достъпа до качествено образование в Европейския съюз. Социално-икономическите фактори като финансовото положение и семейната среда на едно дете в най-голяма степен предопределят образованието, което то ще получи. Същевременно 40% от 15-годишните ученици в страната са функционално неграмотни.

  Ентусиазирани млади хора, обединени от идеята и вярата, че всяко дете трябва да има достъп до възможности и да реализира своя потенциал, са си поставили за цел да променят това положение. Става дума за екипа на организацията „Заедно в час”, който вече седем години работи с цел всяко дете в България да има възможност да получи качествено образование.

  Среща във Виена

  В петък, 17 ноември желаещите да научат повече за дейността на организацията могат да се срещнат с Нели Колева, директор „Публични партньорства“ в Заедно в час / Teach for Bulgaria. Тя ще разкаже повече за дейността и целите на екипа, как може да се кандидатства за самата програма, как чрез работа за подобряване достъпа до качествено образование за повече деца, вие ще можете да развиете и надградите своите личностни и професионални умения.

  Събитието ще е полезно на всички настоящи, завършващи или завършили български студенти и професионалисти в Австрия, които се интересуват как да подобрят лидерските си умения, допринасяйки за каузата за равен достъп до качествено образование в България.

  За „Заедно в час”

  Заедно в час” е неправителствена организация, чиято мисия е осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите.

  „Заедно в час” подбира, обучава и подкрепя мотивирани професионалисти да станат учители на учениците с най-голяма нужда от подкрепа за период от 2 години. Участниците по програмата работят целенасочено с учениците за развиване на ключови умения за успех в ХХІ век. След приключване на двете години мнозинството от участниците продължават да са ангажирани в образователния сектор през работа в различни кариерни пътеки.

  Фондацията е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All, чийто подход успешно се прилага в повече от 40 други държави на шест континента.

   

  Стани съмишленик на „Заедно в час“ във Виена

  КОГА: 17. ноември от 19:30 ч в

  КЪДЕ: „Das Packhaus“, Marxergasse 24, 1030 Виена

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации