12.6 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоактуалноЧетвърти събор на българите в Австрия: Фридрихсхоф 2017

  Четвърти събор на българите в Австрия: Фридрихсхоф 2017

  -- Реклама --

  Български народни песни, хора, аромат на българска роза и звучна българска реч за четвърти пореден път ще изпълнят Фридрихсхоф, където ще се проведе станалият вече традиционен Празник на българската роза.

  „Съборът представя многообразието на народните ни традиции, съчетано с изпълненията на български творци”, казва арх.Елица Георгиева от галерия „ГАМА”, по чиято идея и концепция се провежда събитието. Тя е и главен организатор на празника, който събира сънародници не само от различни части на алпийската република, но и от съседните държави.

  Първата година съборът се проведе под надслов „Да не забравяме корените си“, втората година бе посветена на хляба и свързаните с него традиции, а следващото издание на празника премина под мотото „Да съхраним България” като пеем, танцуваме,  вярваме в традициите и ги предаваме на децата”.

  Тази година водещата тема ще  бъде „Словото” и необятната сила на българския  език. Специални гости на събитието от България ще бъдат поетесата и актриса Таня Борисова, Костадин Костадинов, Снежана Йовева, която ще представи сборника „Българите в чужбина. Толкова близо, толкова далеч”, издаден от  Държавната агенция за българите в чужбина, проф.Николай Овчаров, Ангелина Караславова и др.

   Българските  щандове  – както всяка година, ще допълнят пъстрия характер на празника. Българското училище „Св.св.Кирил и Методий”,  магазин за български розови продукти, етно предмети за бита, вина от „Вила Мелник”, фирма „Лактина “ –  пробиотици и закваска за кисело мляко с Lactobacillus bulgaricus, кафе-галерия „Гама” – представя са четвърта поредна година създадената специално за празника  българска лимонада с розово масло – „Розоцвет“ и други.

  Кога: 11 юни 2017 г. от 11.00 до 18.00 ч.

  Къде: Фридрихсоф

  Навигация 2424 Zurndorf,

  Römerstrasse 7

  +47° 56’ 59.52”,

  +16° 56’ 25.76”

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации