17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод из аристократичните дворци на първи район

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод из аристократичните дворци на първи район

-- Реклама --

Елате с нас, за да научим повече за историята на красивите сгради в старата част на Виена

Палфи, Палавичини, Вилчек, Щархемберг, Лихтенщайн… Да, това са имена на реални личности, оставили своята следа в историята и културата на австрийската столица. Днес ги свързваме с някои от най-красивите дворци, разположени около императорския комплекс Хофбург. Минаваме десетки пъти край тях, посещаваме концерти и изложби в красивите им зали, но често забравяме да обърнем внимание на  фреските и статуите по фасадите, а съдбата на техните именити обитатели си остава непозната за нас.

Затова и следващата разходка от инициативата „Непознатата Виена” ще бъде посветена именно на тези прекрасни, пълни с история величествени сгради, на които до голяма степен се дължи и аристократичният облик на централната част на столицата.

Пале Палавичини

От двореца „Палфи”, в който Моцарт за първи път представя пред приятели операта „Сватбата на Фигаро”, през най-стария дворец във Виена – „Порша” до един от най-красивите образци на зрелия барок – пале „Лихтенщайн” отново ще ни преведе екскурзоводката Диана Пиперова. С нея ще се докоснем и до историята на италианския род Палавичини, на основателя на Виенската спешна помощ – Ханс Вилчек и смелия комендант на Виена по време на Втората османска обсада –  Рюдигер граф Щархемберг. Тези, които вече са участвали в нашите разходки, знаят, че разказите на Диана Пиперова са изключително увлекателни, защото тя умее да „оживи” историческите факти, пресъздавайки ги чрез личната съдба на участниците в събитията.

Пале Порша

Надяваме се, че маршрутът на разходката ни вече е събудил вашето любопитство и на 25 юни ще се присъедините към нас, за да научим заедно повече за историята на любимата Виена.

И така:

Непознатата Виена: Дворците на аристокрацията – разходка с екскурзовод из стария град

Място на срещата: Паметник на император Йозеф II, Josefplatz

КОГА: 25 юни 2017 от 11.00 и 14.30 ч.

КЪДЕ: Среща пред паметника на император Йозеф II  пред входа на Националната библиотека, Josefplatz

Цена: Цената на беседата е 8 евро, които се заплащат на място. За студенти – 5 евро. За деца и ученици – безплатно. За по-голямо удобство осигуряваме слушалки – 2 евро.

Разходката е с продължителност около 1 час и 40 минути.

За да се движим удобно и комфортно из улиците, групата ще бъде ограничена до 40 човека. При наличие на по-голям интерес, с удоволствие ще обявим и втора дата.

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net или на телефон 0650 5311792  е препоръчително.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации