5.8 C
Виена
сряда, 24 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеПредстои сбирка на българския литературен кръжок във Виена

Предстои сбирка на българския литературен кръжок във Виена

-- Реклама --

Приятелите на хубавата литература отново ще се съберат, за да прочетат и чуят нови творби 

Слънцето вече все по-смело се усмихва и е време за нова среща на приятелите на хубавата литература във Виена!

На 18. май (четвъртък) от 19 ч. в БКИ “Дом Витгенщайн“ ще се състои поредната сбирка на българския литературен кръжок към БКПО „Кирил и Методий“.

Свои творби ще се представят Божидар Абрашев и Лора Крачанова.

Божидар Абрашев е роден 1977 г. Завършва средното музикално училище “Любомир Пипков” със специалност пиано. Завършва Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” със специалностите композиция, оперносимфонично дирижиране и хорово дирижиране. Има завършено II ниво по хипноза и хипнотерапия към Бългасрка Асоциация по Хипноза и Хипнотерапия и Приложна психология към УМБАЛ “Св. Георги” гр. Пловдив. Във Виена е от 2004 г., където продължава своето музикално образование в Universität für Musik und darstellende Kunst. През 2010 г. защитава своя докторат към НМА “Проф. Панчо Владигеров”. Между 2002 и 2010 г. е диригент към Държавната опера – Пловдив и реализира многобройни концерти, балетни и оперни спектакли от български и световни съвременни композитори, както и авторска музика.

От 2003 година насам реализира множество концерти в Прага, Будапеща, Брюксел, Антверпен, Виена, Москва, Тула, Охрид, Битоля, като и в България. Член е на Съюза на българските композитори, член е на ръководството на MahlerPhilharmoniker – Виена, носител е на почетен медал на Славянския Фонд – Русия за изключителен принос в развитието на отношенията между България и Руската Федерация. Намира време да се занимава с поезия и литературно творчество.

Лора Крачанова е на 14 години, ученичка е в четвърти гимназиален клас на Пархамергимназиум – Виена. Тя е сред победителите в тазгодишния многоезичен конкурс „Sag’s Multi“, в който участваха 568 деца от цяла Австрия. Целта на конкурса е да популяризира многоезичието и предимствата на всеки език. В него участват младежи, разделени в различни възрастови групи, които произнасят сътворени от тях речи по предварително избрана тема, като в изказването сменят различни езици. Темата на реферата на Лора е „Дискриминация и произход“.

По традиция, както винаги досега на всяка среща, който носи нещо написано и има настроение, желание и вдъхновение да го сподели, да не се двоуми, а спонтанно, с или без предварителна заявка, да го прочете!

Сбирка на Българския литературен кръжок – Виена

КОГА: 18. май (четвъртък) 2017 г. 19:00

КЪДЕ: БКИ “Дом Витгенщайн“

1030 Parkgasse 18

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации