17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияХудожниците Людмил Георгиев, Деян Вълков и Димитър Петров представят свои творби в...

Художниците Людмил Георгиев, Деян Вълков и Димитър Петров представят свои творби в БКИ“Дом Витгенщайн“

-- Реклама --

В деня, в който честваме Светите равноапостоли Методий и Кирил – 11 май, в Българския културен институт ,,Дом Витгенщайн” – Виена ще бъде представена изложбата ,,Живопис и графика” на художниците Людмил Георгиев, Деян Вълков и Димитър Петров.

Изложбата е резултат от съвместната работа на Българският културен институт във Виена и Галерия ,,Средец” на Министерството на културата, където свои самостоятелни изложби са представяли и тримата автори през последните години.

Людмил Георгиев твори в областта на графиката и експериментира с нестандартни материали. Творбите му приканват зрителя към съпричастност, към освобождаване на сетивата и интуицията, давайки възможност на всеки да интерпретира картините му според собственото си светоусещане.

Деян Вълков работи в областта на живописта. Творческият му похват е обусловен от опита, който има във монументалната живопис и фреските. Критиката го определя като изтънчен артист, трансформиращ идеите на подсъзнанието. Така чрез пластичния език на изкуството те достигат до всички хора.

Творбите на Димитър Петров провокират зрителя да преживява чистата емоция на живописта. Художникът създава свой оригинален език, изцяло базиран върху цвета, формата и линията.

Именитият изкуствовед Димитър Грозданов пише: „Димитър Петров е от онова поколение български живописци, което поставя въпроса за индивидуалността, за целите на творчеството, за начините на предаване на посланието и за принципите на културната комуникация днес“.

Людмил Георгиев, Деян Вълков и Димитър Петров живеят и творят в България.

Изложбата на тримата художници може да се види от 11.05.2017г. до 08.06.2017 г.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации