10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияВ ARIWA markt ще намерите богат асортимент продукти за предстоящите празници

В ARIWA markt ще намерите богат асортимент продукти за предстоящите празници

-- Реклама --

food1-600-x-337

През 2009 година на Sechshauserstr.122 в 15-и район на Виена отваря врати магазин за хранителни стоки. Асортиментът е богат, но не се отличава особено от предлаганото в другите подобни обекти. Само след няколко години ARIWA markt става популярно място сред българската общност във Виена, защото там вече се предлагат предимно български стоки. „Промяната се случи благодарение на клиентите ни българи. Те искаха да заредим сирене, кашкавал, кисело мляко, вафли, семки – все продукти, които ни липсват в Австрия”, разказват от екипа на магазина. Днес в него може да се намерят всякакви стоки, внесени от България – хранителни продукти, плодове и зеленчуци, вина и ракии, сладкарски изделия, препарати, а от скоро и глинени гювечета и гърнета. Тук ще намерите дребен сувенир за австрийски приятел, покривка с народни мотиви, българска козметика. Персоналът продължава да се вслушва в желанието на всеки клиент и е готов да изпълни всяка поръчка.

cosmetik-rose-600-x-337

Търсенето на родни стоки е постоянно през цялата година, но около празници пред вратата се изивава опашка. Така ще бъде и тази година преди Коледа и Нова година, затова и екипът вече работи по зареждането с най-търсените продукти за празничните трапези.

По традиция на Бъдни вечер на масата трябва да има сaрми, боб, ошав, баклава, тиквеник, пълнени чушки, туршия – ястия, специфични за българската кухня, чийто продуктите трудно се намират в търговските вериги в Австрия. Затова в ARIWA markt вече са поръчали зелеви листа, сушени плодове, ядки, сушени чушки, различни видове кори за баница и баклава. В магазина има български боб, леща, булгур, жито, цели орехи. Не липсват и няколко вида туршии, печени чушки и лютеници. Но истинският вкус и аромат на ястията идват от подправки като джоджан, чубрица и сминдух, които неизменно присъстват в асортимента на магазина. За тези клиенти, които няма да успеят сами да приготвят десерт, се предлага готова баклава, тулумбички, сладки, еклери.

food-600-x-337

И ако менюто на Бъдни вечер е постно, то на Коледа вече може да се опитат различните видове колбаси, луканки, сушеници, сирена и кашкавал.  Може да вдигнете наздравица с хубаво българско вино и да се почерпите с класическа българска гроздова ракия.

wine-600-x-337

Мераклиите да приготвят истинска капама, боб в гърне или други вкусотии вече не трябва да се притесняват как ще се снабдят с подходящи глинени съдове, защото в ARIWA markt има различни размери и модели от тях.

Не ви остава време да отидате до магазина? Не се тревожете – от ARIWA markt ще донесат продуктите в дома Ви или друго удобно място в рамките на Виена. За поръчки над 30 евро доставката е безплатна.

В случай, че живеете извън Виена и няма от къде да си купите любимите български продукти, свържете се с екипа на магазина и поръчайте. Няма надценка за изпращането на пратката, доплащате само пощенските разходи по официалните тарифи на австрийските пощи. За да сте сигурни, че ще имате всичко необходимо навреме, обадете се още сега. Пощите са натоварени предколедно, затова не отлагайте поръчката за последния момент.

ARIWA markt ще намерите на Sechshauserstr.122 в 15-и район на Виена (спирка Шьонбрун на линия U4 на метрото).

С екипа на магазина може да се свържете на телефони 0699193 327 86 или 01/ 941 81 90 или да пишете на електронен адрес ani_ramo@abv.bg

 

ПР материал

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации