22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикаНабират се кандидатури за членове на секционните комисии в Австрия за изборите...

Набират се кандидатури за членове на секционните комисии в Австрия за изборите на 6 ноември 2016

-- Реклама --

Съставите на секционните комисии се определят окончателно с решение на ЦИК

izbori-prezidentВъв връзка с предстоящите на 6 ноември 2016 г. избори за президент и вицепрезидент на България и провеждащия се в същия ден национален референдум Посолството на Република България във Виена набира кандидатури на български граждани за членове на секционни избирателни комисии от градовете Винер Нойщадт, Линц, Грац, Залцбург, Инсбрук и Брегенц в случай, че за тези градове постъпят необходимия брой заявления от български граждани. Кандидатурите ще бъдат предложени на Централната избирателна комисия, която със свое решение ще определи съставите на СИК.

Ангажиментът на член на СИК се отнася до 05.11.2016 г. (събота) следобед и 06.11.2016 г. (неделя) от 07,00 ч. до 24,00 ч. или до приключване на работата на СИК. В случай на балотаж същият часови график се отнася съответно за дните 12.11 /събота/ и 13.11.2016 г. /неделя/.

До 15.10.2016 г. желаещите могат да изпратят кандидатурите си по електронна поща на българското посолство на адрес politic4@embassybulgaria.at със следните данни:

– трите имена на кандидата за член на СИК;

– Единен граждански номер на кандидата за член на СИК;

– образование (основно/средно/специално/висше);

– специалност;

– предходен опит в избори;

– номер на телефон (за предпочитане мобилен);

– E-mail

Посолството на РБ в Австрия обръща внимание, че съгласно промените в Изборния кодекс, избирателни секции извън страната ще се образуват във Виена, както и в населените места в Австрия, за които са постъпили не по-малко от 60 заявления на български граждани, които са заявили желание да гласуват в конкретното населено място.

Приемът на заявления от български граждани за гласуване в секция извън страната вече е започнал. Крайният срок за подаване на заявленията е 11.10.2016 г. Възможно е  приемането им на хартиен носител, изпратен до посолството на РБ във Виена по пощата или електронно на адреса на посолството /Еmbassy.Vienna@mfa.bg/, както и електронно заявяване директно на сайта на ЦИК в рубриката „Гласуване извън страната“.

___________

Още по темата:

Българите в чужбина вече могат да подават заявления за гласуване на изборите за президент

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации