18.8 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияЛитературен клуб, Виена: За различните езици и любовта към изкуството

  Литературен клуб, Виена: За различните езици и любовта към изкуството

  -- Реклама --

  Трета поредна среща на литературния кръжок, Виена

  текст и снимки Нели Кайл

  Райна Узунова, Бойчо Дамянов и Стоянка Пурлантова

  Приятелите на литературата във Виена отново се събраха, за да представят свои творби, да поговорят за книги и обменят мисли.

  В задушевната атмосфера на галерия Kunstraum, Райна Узунова и Стоянка Пурлантова представиха своите роман и съответно стихове. С акцент върху творци от Източна Европа (напр. Иван Кулински и др.) галерия Kunstraum беше едно специално място, където темите за живота в Австрия и връзката с България се преплетоха.

  Райна Узунова въведе публиката в света на главната героиня Райна от автобиографичния си роман „Добре дошли в Австрия“. По време на престоя си по обменната програма „Еразъм“ в Инсбрук тя среща любовта в лицето на Фабиан и решава да остане в Австрия. Пътят й не е лесен: изпълнен с борба за правото да работи легално в Австрия; необичайни срещи с хора; както и интервюта за работа, носещи надежди, но и разочарования. Въпреки това, всяка ситуция носи повече опит на героинята и тя продължава смело напред. Оригиналният текст е на немски, като авторката представи и български превод.

  Стоянка Пурлантова също развълнува публиката с произведенията си, чийто основни теми са стойностите в живота, отношенията с другите и собственото “аз”. Обединяващ беше филисофският поглед към живота, както и позитивното отношение към случващото се. В текст посветен на родителите й, тя обърна внимание на важността на комуникацията между поколенията и споделеното време един за друг в забързаното ежедневие.

  SAMSUNG CAMERA PICTURES

  В заключение слушателка от публиката спонтанно и развълнувано рецитира авторско стихотворение на руски. И все пак въпреки различните езици за любовта към изкуството и литературата няма граници!

  Следващата среща на клуба ще се проведе в началото на юни.

  Für den Deutschen Text klicken Sie HIER

   

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации