33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНепознатата Виена: Кметство, Парламент и Бургтеатър - разходка с екскурзовод

  Непознатата Виена: Кметство, Парламент и Бургтеатър – разходка с екскурзовод

  -- Реклама --

  Продължават тематичните разходки, посветени на 150-та годишнина от откриването на известния Ринг булевард

  Rathaus-Wien-a21432132Лятната ваканция отмина и е време да продължим с тематичните разходки, организирани от блога на българите в Австрия Меланж Булгарен из забележителностите на Виена. Тази година те са посветени на 150-годишнина от откриването на емблематичния Ринг булевард.

  Нашите читатели, които ни следят редовно, си спомнят, че през май се наложи да отменим втората планирана разходка по маршрут „Кметство, Парламент и Бургтеатър“. Преди да продължим да откриваме нови красоти в австрийската столица, трябва да изпълним обещанието си към тези приятели, които тогава бяха изявили желание да участват. Сега ще дадем възможност и други почитатели на Виена да се присъединят към нас и да се потопим в историята на три от най-красивите сгради на Ринга. Заедно ще потърсим отговор на въпроси като: Как общинарите са надхитрили императора; какво общо имат статуите в парка на Кметството с реката Виена, Парламентът – с алпинистите или Бургтеатър с кабинките за баня; коя българка е стреляла в Бургтеатър и то не на сцената; защо Парламентът по времето на монархията е наподобявал древния Вавилон; какво общо има сградата на Университета с паметника на Левски; коя е българската Мария Кюри …

  Из историята на сградите на Кметството, Парламента и Бургтеатър отново ще ни разведе Диана Пиперова, лицензиран екскурзовод с български език. Тези от Вас, които вече са били с нас на тематичните разходки, посветени на Хофбург, катедралата „Св.Стефан“, Операта, Виенската борса и Фотивкирхе, знаят колко вдъхновен и подробен разказвач е тя.

  И така на 27 септември (неделя) точно в 14.30 ч. ще Ви чакаме пред входа на Бургтеатър. За да се познаем, ще държим плакат с надпис „Непознатият Ринг – Кметство, Парламент, Бургтеатър“.

  06-Wiener-Burgtheater

  Непознатият Ринг – Кметство, Парламент, Бургтеатър“ – тематична разходка с екскурзовод на български език.

  Кога: 27 септември (неделя) от 14.30 ч.

  Къде: Централен вход на Бургтеатър (Universitätsring 2)

  Цена: Цената на беседата е 8 евро, за студенти – 5 евро, за деца и ученици – безплатно. Сумата се заплаща на място.

  Тъй като беседата ще бъде на оживено място, ще осигурим слушалки, които се заплащат допълнително по 2 евро.

  Разходката е с продължителност 1 час и 30 минути.

  Предварителното записване на адрес diana.piperova@gmx.net е препоръчително.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации