10.5 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияТрима са задържаните българи във връзка със смъртта на 71 бежанци

  Трима са задържаните българи във връзка със смъртта на 71 бежанци

  -- Реклама --
  снимка Ройтерс
  снимка Ройтерс

  „Министерство на външните работи потвърждава информацията за трима задържани български граждани на територията на Република Унгария във връзка с открития камион на австрийска магистрала, в който бяха намерени телата на имигранти“, се казва в съобщение на ведомството. Вчера от австрийската полиция съобщиха, че в Унгария са арестувани двама българи, единият с ливански произход, и един унгарец. Тази сутрин и австрийските медии излязоха с информация, че броят на задържаните по случая с намерените в изоставен камион 71 трупа са общо четири, трима от които са българи.

  Днес в 13.30 ч. в унгарския град Кешкемет ще започне съдебният процес срещу арестуваните мъже.

  Припомняме, че в четвъртък (27 август) на отбивка на магистрала А4 в близост до Пандорф бе намерен изоставен камион. В него бяха открити труповете на 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Данните показаха, че те са били мъртви от поне два дни преди камионът да навлезе на територията на алпийската република. Властите и от двете държави са убедени, че става дума за организирана мрежа за нелегален трафик на бежанци.

  В същото време вчера (28 август) стана ясно, че 51-годишен българин е осъден на три години затвор за незаконно превозване на хора. В неговия бус в края на юли полицията е открила 54 човека, сред които 18 деца, всички в особено тежко състояние.

  Още по темата:

  Австрия: Българин с тежка присъда за трафик на бежанци

  Българи са арестувани за смъртта на 71 бежанци, намерени в камион в Австрия

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации