2.1 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоактуалноНай-големият форум с кауза “Кариера в България. Защо не?” отново е тук

Най-големият форум с кауза “Кариера в България. Защо не?” отново е тук

-- Реклама --

На 10-ти септември ще се състои новото издание на кариерния форум за българи с опит в чужбина

Screen Shot 2015-07-05 at 14.44.56След успешното миналогодишно издание на форума тази година на 10-ти септември за осми пореден път сдружение “Тук-Там” и фондация „Идентичност за България“ организират съвместно форум “Кариера в България. Защо не?”. По традиция през септември с любезното домакинство на Интер Експо Център ще се проведе събитието, събиращо българи с опит и образование в чужбина с водещи компании от страната.

KBG2Миналата година на форума се включиха повече от 30 лектора и 60 компании работодатели. Над 1200 кандидата с опит и образование от 47 държави получиха възможността да участват в събитието и да се запознаят лично с представители на компаниите, които набират персонал в страната. Тази година отново ще бъдат представени водещи фирми, неправителствени организации, медии и стартъпи. Регистрацията за изложители, които се интересуват от българи с международен опит вече е отворена, а към момента над 40 са заявили своето желание.  Миналата година над 82% от работодателите са намерили кандидати, които биха значили на работа, а 96% от компаниите оценяват форума като полезен и биха се включили отново.

През последните 7 години форумът се превърна в кауза, насочена и към българите зад граница. По данни от проучване, съвместно проведено от Тук-Там и социологическа агенция ТНС ББСС, всеки трети българин у нас има приятел или близък в чужбина. Според същото изследване близо 2 милиона българи живеят в чужбина, като над ¾ от тях работят или учат в рамките на ЕС. Поради тази причина е важно да предоставим информация на младите специалисти за възможностите, които има в страната. Както казва един от участниците в 7-мото издание на форума: “Бъдещето са възможностите, които се отварят пред нас. Истината е, че в България има огромен потенциал за развитие, който отваря още повече възможности за действие. А зарядът за това действие може да дойде само от хората, които са основният движещ фактор за промяната.”

KBG3Във форумa може да се включи всеки желаещ с опит или образование в чужбина след задължителна предварителна регистрация. Формата за регистрации вече е отворена и може да бъде направена безплатно и лесно на сайта на форума: http://karieravbulgaria.com/. Събитието включва кариерното изложение с работодали, както и разнообразна програма от дискусии, лекции, кариерни консултации, фирмени презентации, работилници и още изненади от организаторите.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Мила Натудова, media@karieravbulgaria.com; +359 895 74 14 33

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации