16.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияТрима убити и 34 тежко пострадали при нападение в центъра на Грац

Трима убити и 34 тежко пострадали при нападение в центъра на Грац

-- Реклама --
снимка  APA/ELMAR GUBISCH
снимка APA/ELMAR GUBISCH

Трима души, сред които и четиригодишно момче, са загинали днес по време на тежък инцидент в центъра на Грац. Други 34 са ранени като 10 от тях са тежко пострадали. Трагедията се е случила по обяд, когато 26-годишен мъж навлиза с автомобила си на централната улица и започва да гази хората на посоки. Според свидетели, колата се е движела със скорост между 100 и 150 км/ч и се е насочвала към централния площад. След като шофьорът слязъл от возилото той атакувал минувачите с нож. Сред очевидците е и кметът на града Зигфрид Нагъл, който разказва, че шофьорът умишлено е врязал автомобила в разхождащите се пешеходци и преминаващите велосипедисти.

Нападателят е задържан. Според изявления на полицията, цитирани в австрийските медии, мотивите за деянието все още не са известни. Предполага се, че причина за действията е психично заболяване. Засега се изключват версии за терористичен акт и нападения на религиозна основа. Извършителят е 26-годишен австриец с босненски корени, женен с две деца.

15 минути след нападението на мястото са пристигнали линейки и полицейски коли. В момента центърът на Грац е напълно отцепен от полиция, започнало е разследване.

Засега няма данни за пострадали български граждани.

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации