6.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияКакво честваме на Великден?

Какво честваме на Великден?

-- Реклама --

Възкръсването на Христос от мъртвите е най-радостното събитие в живота на християните

sveschtiДали забързани в ежедневието не превърнахме Великден в празник на шарените яйца и трапеза с агнешко и козунаци? Наистина ли знаем какво точно празнуваме на този светъл празник?

Отец Тенчо Веселинов от Православна община „Св.Димитър Солунски“ ни припомня дълбокия християнски смисъл и значение на Възкресението.

Великден – какво всъщност отбелязваме на този празник? На този ден християните празнуват най- радостното събитие в историята на човечеството – Възкръсването от мъртвите на Иисус Христос.

С това Той стана начало за възкресението на всички хора. Тези, които приемат думите Му ще възкръснат за вечен живот в блаженство, останалите ще възкръснат за вечен укор и наказание. Смъртта беше победена и вратите на рая, затворени за човека след непослушанието на праотците ни – Адам и Ева, отново се отвориха. Христос принесе себе Си в умилостивителна жертва наБог. Със Своите страдания, с поливането на драгоценната Си кръв Той веднъж завинаги изкупи греховете на всички хора, от всички времена и народи. С благодарности възхвала на този ден Църквата пее: „Христос възкръсна от мъртвите като със смърт смъртта победи и на тези, които са в гробовете живот подари.“ Ставайки човек Божият Син даде възможност на всички човеци да станат синове Божий. От свободната воля на всеки от нас зависи до колко ще осъществим в живота си това високо призвание.

За съжаление в съзнанието на много християни славното тържество на Живота над смъртта е просто празникът на червените яйца. Вглъбени в грижи за материалното те дори нехаят за дадената им благодат.

Възлюбени в Господа братя и сестри, нека с чисти свят живот засвидетелстваме пред света радостната вест, че

ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА,

НАИСТИНА ВЪЗКРЪСНА!

Traveler

Христос Воскресе, приятели!

Пожелаваме Ви мир, светлина, обич и благоденствие. Дано чудото на Възкресението ни дава надежда и упование в доброто и справедливото.

От екипа на Меланж Булгарен

блогът на българите в Австрия

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации