23.6 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияКакво честваме на Великден?

  Какво честваме на Великден?

  -- Реклама --

  Възкръсването на Христос от мъртвите е най-радостното събитие в живота на християните

  sveschtiДали забързани в ежедневието не превърнахме Великден в празник на шарените яйца и трапеза с агнешко и козунаци? Наистина ли знаем какво точно празнуваме на този светъл празник?

  Отец Тенчо Веселинов от Православна община „Св.Димитър Солунски“ ни припомня дълбокия християнски смисъл и значение на Възкресението.

  Великден – какво всъщност отбелязваме на този празник? На този ден християните празнуват най- радостното събитие в историята на човечеството – Възкръсването от мъртвите на Иисус Христос.

  С това Той стана начало за възкресението на всички хора. Тези, които приемат думите Му ще възкръснат за вечен живот в блаженство, останалите ще възкръснат за вечен укор и наказание. Смъртта беше победена и вратите на рая, затворени за човека след непослушанието на праотците ни – Адам и Ева, отново се отвориха. Христос принесе себе Си в умилостивителна жертва наБог. Със Своите страдания, с поливането на драгоценната Си кръв Той веднъж завинаги изкупи греховете на всички хора, от всички времена и народи. С благодарности възхвала на този ден Църквата пее: „Христос възкръсна от мъртвите като със смърт смъртта победи и на тези, които са в гробовете живот подари.“ Ставайки човек Божият Син даде възможност на всички човеци да станат синове Божий. От свободната воля на всеки от нас зависи до колко ще осъществим в живота си това високо призвание.

  За съжаление в съзнанието на много християни славното тържество на Живота над смъртта е просто празникът на червените яйца. Вглъбени в грижи за материалното те дори нехаят за дадената им благодат.

  Възлюбени в Господа братя и сестри, нека с чисти свят живот засвидетелстваме пред света радостната вест, че

  ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА,

  НАИСТИНА ВЪЗКРЪСНА!

  Traveler

  Христос Воскресе, приятели!

  Пожелаваме Ви мир, светлина, обич и благоденствие. Дано чудото на Възкресението ни дава надежда и упование в доброто и справедливото.

  От екипа на Меланж Булгарен

  блогът на българите в Австрия

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации