16.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНа колела: Как да подготвим велосипеда за зимата

На колела: Как да подготвим велосипеда за зимата

-- Реклама --

Доброто съхрананяване на колелото през студените месеци спестява много главоболия напролет

Вижте и кой е последният  късметлия от томболата на Sportalle, официален дистрибутор за Австрия на български колела с марка Drag, Ferini, Shockblaze и Sprint

Ако октомври се случи топъл и сух, любителите на велосипеди ще имат възможност да се насладят на красивия есенен пейзаж край Дунава, Нойзидлерзее и други подходящи за велоразходки места. Разбира се, това ще бъде шанс и за феновете на по-екстремните преживявания да покарат ендуро и даунхил на Земеринг и Леоганг. Да не говорим, че и в града ще можем още дълго да се предвижваме удобно и евтино на две колела.

Все пак скоро зимата ще накара поне част от велосипедистите да оставят возилата за известно време на топло и сухо място.

Зазимяване

За да сте сигурни, че напролет ще ги намерите в добро състояние, погрижите се добре за тях.

Преди да зазимите колелото си, трябва да го почистите и смажете, за да го предпазите от корозия. Обърнете внимание на веригата – тя трябва да бъде прехвърлена на най-малкото зъбно колело отпред и отзад, тъй като там напрежението на жилото е най-малко. Ако имате V-brake, добре е да откачите спирачките.

Начинът, по който съхранявате велосипедът – стъпил на пода или окачен на стена – има значение за налягането в гумите. В първия случай трябва да ги надуете до тяхното нормално налягане и през определен период от време да донапопвате, за да избегнете деформации на формата. Във втория случай, може да намалите налягането  в гумите.

Shockblaze Enemy T9 Pro 29“

Не забравяйте да извадите батериите от фара, задните светлини и други аксесоари, тъй като има опасност да протекат и да увредят колелото.

Най-добре е през зимата да съхранявате велосипеда в сухо помещение, в което няма резки промени в температурата. Не е препоръчително да го оставяте в близост до радиатор, парно или друг топлинен уред, както и на места, където няма да бъде добре защитен от дъжд и сняг. Много е важно влажността на въздуха в помещението да не е висока, защото дори и добре смазаният велосипед може да ръждяса.

Съветите на Sportalle

Често, помещенията за съхранение на велосипеди са тесни и се налага мястото да се пести. Ето и няколко полезни съвета: ако се налага да скъсите колелото, свалете временно предната гума; премахването на педалите, ще Ви даде допълнително пространство на широчина. Лесно и удобно можете да закачите хоризонтално или вертикално вашия двуколесен приятел на стойка, монтирана на стена.

 

И победителят е…

Последният късметлията от томболата на Sportalle „Харесай и спечели“ за месец септември е Атанас Г.Атанасов.

Той печели бутилка за вода и ваучер за 20% отстъпка при покупка от онлайн магазина на Sportalle.

Благодарим на всички, които се включиха в играта „Харесай и спечели” и спомогнаха за увеличаване на популярността на българските велосипеди в Австрия!

________________

Още по темата:

Велосипеди от Sportalle вече и онлайн

На колела: С велосипед в града

На колела: Да летиш в планината

На колела: Вахау

Бизнес на колела

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации