1.1 C
Виена
сряда, 6 декември, 2023
spot_img
НачалоOбразованиеЗапочва форумът "Кариера в България. Защо не?"

Започва форумът „Кариера в България. Защо не?“

-- Реклама --

Благодарение на BulStream.com, българите от чужбина, които не могат да присъстват лично, ще могат да гледат форума на живо, да коментират и задават въпроси

KBG-2014-Banner-300x250Под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев днес се провежда седмото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит и/или образование в чужбина „Кариера в България. Защо не?”. Събитиетоще се открива  на 10 септември 2014 г. от 10 часа, в Интер Експо Център София. Организатори на форума са сдружение „Тук-Там“ и фондация „Идентичност за България“. Събитието се организира и с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.

И тази година повече от 60 организации-изложители ще представят пред кандидатите с опит и образование в чужбина възможностите за професионална реализация в родината. Сред тях има български и международни компании, много от които за първи път се включват във форума,  секторите, които компаниите представят включват услугите, производство, телекомуникации, банки, консултантски сектор, информационни технологии и други.  Спонсори на събитието тази година са: HP, Demax и Melexis.

В 10 часа кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова ще открие официално  форума и ще даде старт на семинарната програма. Благодарение на BulStream.com, българите от чужбина, които не могат да присъстват лично, ще могат да гледат форума на живо, да коментират и задават въпроси, за да сверят часовниците си с българската бизнес и обществена среда. Над 30 лектори ще участват в семинарната програма и ще споделят своя опит в професионалната реализация в България. Сред тях са топ мениджъри и успешни личности с образование/опит от чужбина като: Петър Иванов от Майкрософт, Магърдич Халваджиян, Хуан Карлос Пералехо от Нестле, Ruediger Hoeben-Stoermer от Lufthansa Technik и други. Част от темите в семинарната програма ще обърнат поглед към бъдещето на бизнес средата в България, като акцентират върху: секторите на следващите 7 години, какви са перспективите за развитие у нас, ако не си IT специалист и вирее ли чуждият бизнес у нас.

KBG-2014-Banner-728x90_NEW

Присъстващите на форума ще могат да участват и в много други активности по време на събитието. За предприемчивите – тези, които искат да стартират бизнес в родината ще има специална стартъп арена с водещи предприемачески организации в България като Start It Smart, Entrepreneur.bg, ABLE, StartUp,  betahaus, както и фондовете eleven и lauchub.

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации.  По време на форума кандидатите ще участват и в интерактивна работилница „Има хляб в теб!“ на Мрежа Хлебни къщи, ще се запознаят с MoveBG – платформа за дебат и общо действие, както и независимия проект Like.Bulgaria.

След успешното приключване на програмата, участниците ще могат да се позабавляват и да срещнат нови приятели на афтър парти от 20:30 в Culture Beat (НДК).

Александър Куманов от фондация "Смарт" с избягалия куфар снимка Кариера в България. Защо не?
Александър Куманов от фондация „Смарт“ с избягалия куфар
снимка Кариера в България. Защо не?

Всяка година организаторите си задават въпроса доколко е успешен форумът в намирането на работа на кандидатите. През изминалата година 75% от участниците на форум Кариера в България. Защо не? 2013 са намерили работодател, който харесват.  Целта на форума е да даде възможност за информиран избор за професионална и лична реализация в България.  Миналата година организаторите стартираха портала на завърналите се (azizbrah.karieravbulgaria.com), инициативата продължава съвместно с фото-проекта „Избягалия куфар“ на Кариера в България, който провокира участниците да заявят своя избор да се върнат и да останат със снимка с куфара, който е отказал да замине.

И тази година блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен е медиен партньор на форума „Кариера в България. Защо не?“

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации