18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияРекорден брой секции в чужбина за парламентарните избори на 5 октомври

Рекорден брой секции в чужбина за парламентарните избори на 5 октомври

-- Реклама --

В около 355 места по света ще има избирателни секции

izboriВчера изтече срокът за подаване на заявления за гласуване. Макар че те не са задължителни за упражняването на правото на глас, техният брой има значение за отварянето на избирателни секции в чужбина. Както Меланж Булгарен съобщи, в началото на август стартира специален проект на български организации и граждани от чужбина за подпомагане на масовото участие на българите извън страната на парламентарните избори на 5 октомври 2014. Организаторите и местните координатори вече отчитат успешното приключване на първата фаза от проекта.

„Извън България на избори 2014 ще има около 355 места по света, с около 450 секции. Абсолютен рекорд, надминаващ и най-смелите прогнози!“, отбелязва координационният сайт за българите в чужбина „Инициативи за България„.

В Австрия са подадени общо 601 заявления. Секции ще бъдат открити в Линц (67 заявления), Брегенц (52 заявления), Грац (71 заявления), Винер Нойщат (по право) и Виена (382 заявления). За изборите на 5 октомври в столицата най-вероятно ще бъдат отворени три пункта за гласуване. Предстои да бъдат обявени адресите на всички избирателни секции.

______________

Още по темата:

Как да гласуваме на 5-и октомври в чужбина

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации