24.2 C
Виена
събота, 25 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияDer Wiener Eistraum 2014 започва на 23-ти януари!

  Der Wiener Eistraum 2014 започва на 23-ти януари!

  -- Реклама --

  Вход свободен за всички любители на зимните кънки при откриването на ледената пързалка пред Ратхауз

  снимка: Wiener Eistraum
  снимка: Wiener Eistraum

  7 000 кв.м. прекрасно обработена ледена пързалка очаква почитателите на зимните кънки пред виенското кметство Ратхауз. Към нея е предвидена и още една площадка от 450 кв.м за начинаещите кънкьори, 750 м. пътека, криволичеща през парка, и шест писти за кърлинг. За 19-ти пореден път „Ледената мечта“ на виенчани ще предложи забавление за малки и големи. За музикалното оформление и доброто настроение на гостите отново ще се грижи Radio Wien.

  Официалното откриване на ледената пързалка пред Ратхауз е на 23 януари 2014 г. от 19 ч., когато входът ще е свободен за всички.

  Новости

  През миналата година пързалката пред кметството е била посетена от 590 000 човека. През 2014 г. организаторите са предвидили редица подобрения. Специален мост над леда ще осигури видимост от високо към пързалящите се, както и допълнително място за отдих на тези, които искат да си поемат дъх. За да се намали времето за чакане е увеличен е броят на гардеробчетата за съхранение на багажа. 1 200 чифта предварително затоплени кънки с номера от 23 до 52 ще бъдат на разположение на посетителите. За най-малките кънкьори ще се предлагат безплатни каски и специални кънки (номера от 21 до 25).

  50 служители ще се грижат за бързото обслужване и комфорта на гостите на ледената пързалка.

  снимка:wienereistraum.com
  снимка:wienereistraum.com

  Вкусотийки

  И тази година посетителите ще могат да разчитат на разообразни кулинарни удоволствия и напитки. Седем фирми са се погрижили да стоплят кънкьорите и техните приятели с греяно вино, пунш, топло мляко с какао и горещ шоколад. Над 60 вида сладки и солени вкусотийки ще изкушават посетителите, които ще могат да избират между карамелизирани лешници, палачинки, вафли, брецели, кайзершмал, вурстчета… Тази година желаещите да похапнат на закрито ще могат да се стоплят и поседнат в специално опънатата шатра.

  Ледената пързалка пред кметството на Виена ще бъде отворена до 9-ти март всеки ден от 9 до 22 ч.

  Вход за възрастни: 6.50 евро

  За повече информация тук

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации