6.3 C
Виена
четвъртък, 22 февруари, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНе е за пропускане: концерт на акустична формация "Точка БГ"

Не е за пропускане: концерт на акустична формация „Точка БГ“

-- Реклама --

На 15 ноември 2013 г. „Точка БГ“ ще изнесе концерт в БКИ „Дом Витгенщайн“ 

Tochka BGТодор Янкулов, Красимир Първанов, Пламен Сивов и Зорница Попова са хората зад акустична формация „Точка БГ“. И четиримата са носители на награди от национални и международни фестивали на авторската и акустична музика. Водещото при тях е песента – песента като приключение. Всяка тяхна песен е завръщане към всичко онова, което загубихме във века на електронното звучене и компютрите – живия звук на истинските инструменти, пулса на непосредственото общуване с музиката. И поезията, в която всяка дума е важна.

През последните три години „Точка БГ” се утвърди като успешна българска формация в жанра „изпята поезия”. В творческите си търсения групата се стреми да създава въздействащи творби, като особено внимание се обръща на качеството на текста. Репертоарът им включва над 50 песни, като посланията варират от вечната тема за любовта, през прошката, връзката с природата, духовните търсения на съвременния човек до сюжети от градската култура.

Точка БГ е създадена през 2011 г. и вече има три издадени албума („Нови градски песни”, „Предверие” и „Акварел”). Групата изпълняват авторски песни (написани от членовете на групата), в съпровод на акустични китари. Музиката й запълва съществена празнина в съвременната българска музикална култура, представяйки на публиката песни, създадени  с много любов и отношение към красивото. Високите поетични критерии, на които отговарят изпълненията на „Точка БГ“, блендата на четирите гласа и трите акустични китари, съчетани със завладяващо сценично присъствие, превръщат концертите на групата в спектакли-приключения.

Можете да се насладите на изпълненията на „Точка БГ“ на 15 ноември 2013 г. от 19ч. в БКИ „Дом Витгенщайн“ (Паркгасе 18, 3-ти бецирк, Виена)

Допълнителна информация за концерта може да намерите тук

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации