5.3 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеСтудентски конкурс дава възможност за стаж в кабинета на заместник-министър председателя на...

Студентски конкурс дава възможност за стаж в кабинета на заместник-министър председателя на България

-- Реклама --

Зам.министър-председателят Даниела Бобева кани талантливи студенти на стаж чрез конкурс за есе

Постер конкурс финалВие сте студент и се интересувате от икономика? Имате идеи как да се измъкне Бългрия от криза? Искате да натрупате опит в държавната администрация и да участвате реално в изграждането на стратегии за развитие на страната ни?

Тогава участвайте в конкурса за студентско есе на тема „Как да запазим двигателите на икономическия растеж в условията на икономическа нестабилност?” Той е инициран от заместник министър-председателят по икономическото развитие на Република България Даниела Бобева.

В навечерието на студентския празник 8 декември ще бъдат наградени трите есета, съдържащи най-ценни идеи за икономическото развитие на страната. Победителите ще получат правото да стажуват един месец в политическия кабинет на заместник министър-председателя и да участват реално в създаването на политики за развитие и растеж на икономиката.

Целта на конкурса е младите хора да бъдат ангажирани с идеи за решаване на най-неотложните проблеми пред управлението на икономиката в страната, да бъдат стимулирани да предложат иновативни и интересни решения за по-добро бъдеще.

Чрез конкурса ще се популяризира и порталът за студентски стажове в администрацията www.staj.government.bg.

Право на участие имат български студенти от всички специалности, обучаващи се във висши училища в страната или чужбина, завършили най-малко втори курс.

Партньори на правителството в организацията са кариерните центрове към висшите училища, висшите учебни заведения, студентските съвети, българските общности в чужбина, ректори и преподаватели и др.

Есетата ще бъдат подавани  чрез Портала за студентски стажове в държавната администрация на Интернет адрес: www.staj.government.bg.

Крайният срок за подаване на текстовете е 20 ноември 2013 г.

Авторитетно жури от представители на държавната администрация, финансовите и академичните среди ще оценява творбите на студентите.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени в навечерието на студентския празник 8 декември. На официална церемония в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдат връчени сертификатите за участие и грамотите за трите отличени есета. Авторите на най-добрите текстове ще бъдат поканени на едномесечен стаж в политическия кабинет на заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева, която ще връчи наградите.

Отличените есета ще бъдат публикувани на Портала за студентски стажове.

Важни срокове:     

10.10.2013 г. – обявяване на конкурса;

20.11.2013 г. – краен срок за кандидатстване;

20.11 – 01.12.2013 г. – оценяване на есетата;

06.12.2013  г. – награждаване на победителите.

За повече информация:

имейл: staj@government.bg

тел:+359 2 940 2626/2494

_______________________

Още по темата:

Дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации