0.9 C
Виена
петък, 8 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияЗа информация по консулски въпроси на български език, моля, натиснете 1

За информация по консулски въпроси на български език, моля, натиснете 1

-- Реклама --

Два телефона денонощно дават информация на гражданите по важни въпроси

gerb na BGПосолството на България в Австрия предоставя нова телефонна услуга на гражданите. Сега вече част от най-търсената информация може да се чуе на телефони 01/503 16 78 и 01/581 03 82.

По телефона

Женски глас внимателно напътства гражданите: „Ако желаете да чуете съобщението още веднъж, моля натиснете 9. Ако желаете да се свържете с Консулска служба в работните дни, натиснете 7.” Съобщенията са с продължителност около 3 минути и съдържат най-важната информация по темата – необходими документи, срокове, изисквания.

При необходимост от допълнителни уточнения, има възможност за връзка със служителите от Консулската служба. Прекият контакт с тях обаче е възможен само следобяд от 14 до 16 ч. в работни дни.

Към момента чрез автоматичния  телефонен секретар може да се информирате относно:

– реда за издаване на лична карта, на задграничен или временен паспорт

– регистрация в България на дете, родено в Австрия

– регистрация в България на граждански брак, сключен в Австрия

– заверки на пълномощни и декларации

„Тъй като екипът ни е много натоварен, не винаги имаме възможност да отговаряме на всички питания на гражданите. За да бъдем по-полезни и за да могат хората да получават денонощно информация по някои най-належащи въпроси, обновихме сайта на посолството и открихме тази телефонна линия.”, разказа специално за Меланж Булгарен г-жа Милена Узунова, завеждащ Консулска служба.

Разширяване на услугите

В момента по телефона може да се получи информация, засягаща  5 от най-често срещаните проблеми. Амбицията на екипа на посолството е скоро те да бъдат десет. Предстои да бъде „качена” и информация от ръководителя на Службата по трудовите и социални въпроси за Австрия и Германия д-р Тинка Троева относно реда за работа на българските граждани в алпийската република след отварянето на пазара на труда от 1-ви януари 2014 г.

Част от телефонните съобщения препращат и към електронната страница на посолството, която също ще бъде периодично актуализирана и попълвана с нова и полезна информация.

______________________

Още по темата:

Посолството на РБългария в Австрия с изцяло обновен сайт

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации