21.1 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияБългарско участие в Седмицата на дизайна във Виена

  Българско участие в Седмицата на дизайна във Виена

  -- Реклама --

  Валентин Водев ще представи своя дизайнерски велосипед

   

  Валентив Водев (с оранжевата тениска) представя своя дизайнерски велосипед) , снимка Kollektiv Fischka
  Валентин Водев (с оранжевата тениска) представя своя дизайнерски велосипед, снимка Kollektiv Fischka

  Седмото издание на това важно събитие в културния живот на Виена е от 27 септември до 6 октомври. В рамките на дизайнерския форум творбите си ще покаже и роденият в София дизайнер Валентин Водев, който от години живее и работи в австрийската столица. Той е завършил образованието си във Виенския университет за приложни изкуства и Кралския колеж за изкуство в Лондон.

  Важна роля в дизайна му играе задълбоченото изследване на формата и функцията. Водев създава дизайнерски стоки, индивидуални транспортни средства, мебели и градско пространство, които съчетават иновацията с приложната продуктова логика.

  Дизанерските решения на българина са носители на редица международни награди. Интересни продукти произлизат и от съвместната работа на Водев с израелския дизайнер и архитект Рон Арад и британския дизайнер Себастиан Конран. През 2011 г. Водев е куратор на Sofia Design Week.

  Тази година в рамките на Виенската седмица на дизайна ще бъдат организирани повече от 100 събития, които представят местния и международния продуктов, мебелен, графичен и промишлен дизайн. В сътрудничество с автори от цял свят, с виенски музеи, институции и десетки фирми фестивалът ще покаже различни подходи към дизайна и най-новите тенденции в неговото развитие, а мотото е „Международен, но местен”.

  Както през миналата година така и сега, другата фокусна точка ще бъдат социалният дизайн и градската мобилност на бъдещето, а експерти от областта на индустриалния дизайн, технологиите и политиката ще разискват по темите Smart City и E-Mobility, които са основни и в комуналната политика на града.

  През 2012 г форумът беше посетен от 37 200 души и този факт за пореден път доказа, че формулата, по която се провежда е успешна. Концепцията на организаторите и този път е насочена към разкриването на творческия процес и създаването на самите продукти – по време на виенската седмица градът се превръща в сцена и витрина на дизайна.

  по информация на КомПрес София

  ___________________

  Още по темата:

  Vienna Design Week 2013 ще представи повече от 100 събития тази година

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации