16.2 C
Виена
събота, 24 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНови книги в библиотеката на българското училище „Орфей” в Линц

  Нови книги в библиотеката на българското училище „Орфей” в Линц

  -- Реклама --

  На връх Европейския ден на езиците, 26.09., библиотечният фонд на училището се обогати с нови книги.

  Текст доц. д.ф.н. Димитър Дунков

  B.Hristov. Leshten-LinzСред новите книги са импресиите в слово и цвят на поета Борис Христов „Книга от заглавия”, „Каменна книга” и „Лещен. Пословици и поговорки” (и трите книги са с паралелен текст на български и английски); съчетанието от факти и изповед на Симеон Радев „Македония и българското Възраждане”

  Българското училище „Орфей” има библиотечни фондове на две централни места в Линц – в Гимназия „Европа” – Аухоф (Europagymnasium LISA Auhof) и в Градската библиотека на Линц (Stadtbibliothek, Wissensturm).

  Фондовете са основани по инициатива и с дарение от доц д.ф.н Димитър Дунков.

  S.Radev. Makedonija i balgarskoto Vazrazhdane-LinzДвата български библиотечни фонда в Линц включват засега 350 заглавия от български автори: българска литературна класика, фолклор, енциклопедии, учебници, българо-немски речници, български филми, географски и исторически карти, CD и DVD. Част от тях са дарение от Агенцията за българите в чужбина и лично от ст.н.с. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей в София. Библиотечният фонд е отворен за попълване и от българо-австрийската общност в Линц.

   

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации