29.5 C
Виена
неделя, 26 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНаграда за най-добър студент българист

  Награда за най-добър студент българист

  -- Реклама --

  gerb na BGПочетна грамота, парична награда от 1 000 евро и право за стаж в посолството на Република България в Австрия с продължителност от четири до шест седмици ще получи най-добрият студент по българистика в Института по славистика на Виенския университет.

  Поощрителната награда за най-добър студент българист бе учредена от посолството на Република България в Република Австрия през 2012 г., за да стимулира интереса на учащите се към миналото и настоящето на страната ни и да насърчи активните връзки между двете страни.

  Критерии

  Конкурсът е предназначен за студенти, изучаващи специалността „Българистика“ в Института по славистика на Виенския университет. Поощрителната награда се връчва за:

  –      постигнати много високи резултати в учебния процес и при усвояването на спецификата на българския език и българската култура;

  –      проявени изследователски качества в научен тип разработка (дипломна работа, участие в научни конференции, работа по проект и др.);

  –      успешно участие в процесите на междукултурно сътрудничество (превод на художествен текст, представяне на събития от културния живот в България и в Австрия, организация на студентски културни инициативи и др.).

  Срок

  Всички заинтересувани могат да изпращат материалите си на адрес

  Botschaft der Republik Bulgarien

  Schwindgasse 8, 1040 Wien Österreich

  Крайният срок за участие в конкурса  е 10 май 2013 г.

  Наградата ще бъде връчена от Н. Пр. г-жа Елена Шекерлетова, посланик на Република България в Република Австрия, по време на тържествените чествания на 24-ти май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

  __________________

  Още по темата:

  Интервю с първия носител на наградата за най-добър студент българист Георг Кайл:
  Българистиката и България имат много важно място в живота ми

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации