0.9 C
Виена
петък, 8 декември, 2023
spot_img
НачалоМеланжУчилище за онкоболни

Училище за онкоболни

-- Реклама --

Специално вечерно училище в помощ на онкоболни и техните близки се открива във Виена

  На 2 ноеври 2011 г. във Виена ще бъде открито необичайно вечерно „Раково училище“. Лекциите ще бъдат посещавани от онкоболни, техните близки или просто хора, които искат да научат подробности за онкологичните заболявания.

Първият курс от шест лекции е наречен от организаторите общообразователен. В него професори от Виенския онкологичен център ще обясняват основните медицински понятия в онкологията, възможностите за ранна диагностика, поставянето на диагноза и методите на лечение. „Голяма част от пациентите и техните близки не са запознати с терминологията, която използват лекуващите лекари, и затова се чувстват несигурни по време на разговорите си с тях и често не смеят да задават въпроси или просто да говорят за собствените си нужди. Именно затова в програмата на курса са включени основни медицински понятия и упражнения по водене на разговори с лекаря“, разказва директорът на училището проф. д-р Габриела Корнек.

Занятията ще се провеждат всяка сряда от 18.00 до 20.00 часа в сградата на Виенската многопрофилна болница. Съорганизатори на програмата са обществените организации «Виенска помощ за онкоболни» и «Живот с раково заболяване». Подробна информация за проекта може да бъде намерена в интернет на адрес www.cancerschool.at.

Снимка  © Barbara Krobath

по информация на КомПрес София

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации