13.1 C
Виена
сряда, 8 май, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИдентифицираха жертвите на експлозията в кола с българска регистрация във Виена

Идентифицираха жертвите на експлозията в кола с българска регистрация във Виена

-- Реклама --

Загиналите не са български граждани и не е ясна връзката им с лицето, наело автомобила

снимка: АРА
снимка: АРА

Австрийската полиция съобщи, че е установила самоличността на двамата мъже, които загинаха вчера при експлозия в автомобил с българска регистрация квартал Отакринг във Виена.  Единият е 45-годишен австрийски гражданин от босненски произход, а другият е 57-годишен германски гражданин. И двамата не са известни на полицията и не са били осъждани.

Според говорителя на виенската полиция Томас Кайблингер, цитиран от австрийската информационна агенция АРА, всички улики засега сочат към нещастен случай. Все още не е ясно как двамата мъже са се сдобили с ръчната граната, станала причина за експлозията в колата.

Припомняме, че вчера (11 януари 2014 g.) около три часа през нощта във виенския квартал Отакринг стана експлозия в паркиран лек автомобил с българска регистрация. При взрива, предизвикан най-вероятно от ръчна граната, бяха убити двамата пътници в автомобила – БМВ Х5 с бургаска регистрация.

Полицията потвърди, че автомобилът е лизингов и българинът, който го е наел, не се е намирал в него по време на експлозията, а най-вероятно е услужил с него на свой близък. Не е установена връзка между българския гражданин и загиналите австриец и германец.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации