6.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеУчениците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена създадоха книжка за...

Учениците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена създадоха книжка за Левски

-- Реклама --

„За Васил Левски с любов” е електронна книжка, събрала стихове, есета, интервюта и рисунки на децата от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена

„За мен Васил Левски е символ на смелост и решителност. Той е пример за всички хора:  малки и големи, мъже и жени, млади и стари. Неговата мечта се сбъдна. Днес аз не живея в робство и съм свободна.”

„За мен Апостола на свободата означава много. Българите, разпръснати по цял свят, го помнят – аз го помня. Аз съм му много благодарна. Обичам го!”

Това са малка част от размислите на учниците от 4Б клас на българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена. Заедно със стихотворения, есета, рисунки и интервюта на деца от всички класове, те са публикувани в електронната книжка „За Васил Левски с любов”. Тя е създадена по повод 148 годишнина от обесването на Апостола.

„Всяка година подготвяме специално събитие, с което да отбележим  Деня на Левски. Поради ограничителните мерки и пандемията сега нямаше как да организираме изложба и затова решихме да направим един голям проект, обединяващ всички класове в училището”. Това споделя учителката Симона Захариева.

Децата увличат и родителите си, които се включват активно в подготовката на интересните интервюта. Така домашната работа се превръща в повод за задълбочен разговор за ролята на личността в историята, за значението на Левски и качествата, които го отличават от съвременниците му.

Учениците истински се увличат и пишат стихове, рисуват, търсят нови материали и неусетно не само се запознават задълбочено с биографията на Левски, но и разсъждават върху идеите  и принципите му за свободата.

Целият екип на училището е възхитен от ентусиазма на учениците. С вълнение директорката на школото д-р Ирина Владикова се обърна към своите възпитаници:” Благодарим ви, мили ученици! С творбите си изненадахте и нас, вашите учители, развълнувахте ни и ни направихте горди!”

Книжката „За Васил Левски с любов“ може да разлистите на този линк: read.bookcreator.com

__________________

Още по темата:

Левски и неговата любима песен „Какво е цвете цъфнало“

Помним героите: Децата от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” се запознават с Ботев и Левски

 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации