8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаКонцертът „Музикален сън в лятна нощ” обединява опера и пиано

Концертът „Музикален сън в лятна нощ” обединява опера и пиано

-- Реклама --

Христина Лазарова, Мила Червениванова и Анета Тодорова са трите чаровни дами, които се готвят да ни подарят една незабравима музикална вечер.

Обединява ги любовта към музиката и учителката – мецосопранът Галя Павлова-Ботева, основател на сдружение „Арте Либера”. Така случайната среща преди година в София, завършва с идея за съвместен концерт. Той събира почитатели на оперното изкуство на 17 август в София в залата на Съюза на архитектите. Окрилени от радушната публика,  те решават да пренесат събитието и в Брюксел, където живее Ани Тодорова. Така се запознават българското сдружение за свободно изкуство „Арте либера” и българо-белгийското сдружение за култура и изкуство „Орфеус”, основано през 2012 г. от Ани и съпругът й. След София и Брюксел логично идва ред на Виена и на запознанство на сдруженията с БКПО”Кирил и Методий”.

На 19 юни от 19.00 ч. в БКИ”Дом Витгенщайн” публиката ще чуе дуети и солови изпълнения от „Сватбата на Фигаро”, „Милосърдието на Тит“, „Така правят всички“ на Моцарт, „Ромео и Жулиета” на Гуно, „Риголето” на Верди, „Кармен” на Бизе, а на финала младите певици ще изпеят и части от известни оперети.

„Програмата ни е много човешка, романтична, говори се за любов, мечти, сънища, което е част и от нас самите като хора и като млади, борещи се творци”, сподели за Меланж Булгарен  възпитаничката на музикалната консерватория „Йозеф Хайдн” Христина Лазарова. Към тези мечтателни арии и дуети ще можем да чуем и лирични пиеси за пиано в изпълнение на Мила Червениванова, която след успешното завършване на Музикалната консерватория „Любомир Пипков“ специализира орган в Университета за изкуства в Грац.

Концертът се организира от БКПО”Кирил и Методий” със съдействието на БКИ”Дом Витгенщайн”.

„Музикален сън в лятна нощ”

Концерт на Христина Лазарова (мецосопран), Мила Червениванова (пиано) и Анета Тодорова (сопран)

КОГА: 19 юни 2018 от 19.00 ч.

КЪДЕ: БКИ”Дом Витгенщайн”, Parkgasse 18

Вход: свободно дарение

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации